ZWAKKE OPENING DOET BARENDRECHT DE DAS OM IN SPEKTAKELSTUK

Albert van der Dussen

In een waar spektakelstuk heeft BVV Barendrecht zaterdag geen punten kunnen pakken. Op sportpark De Bongerd won Rijnsburgse Boys met 5-4.

De nederlaag riep Barendrecht over zichzelf af, want de rood/witten openden rondom belabberd. Het gretige Rijnsburgse Boys profiteerde optimaal van zwak optreden van de Barendrechtse defensie, waardoor het binnen tien minuten maar liefst 3-0 (!) stond voor de bezoekers. Knol, Hudepohl en Paramai maakte de treffers en leken Rijnsburgse Boys een gemakkelijke middag te bezorgen. Toen Tervoert de bollenploeg op slag van rust op 4-0 zette leek het duel definitief gespeeld.

De 4-1 van Donny Navajas Sanches, nog in blessuretijd van de eerste helft, was voor Barendrecht een eerste teken van herstel. Na de snelle achterstand hadden de rood/witten al een paar goede kansen gekregen. Toen Navajas Sanches vlak na rust opnieuw scoorde (4-2) gloorde er hoop voor de Bongerdbewoners, maar rond het uur leek Tervoert met zijn tweede treffer de bezoekers alsnog in veilige haven te brengen (5-2). Toch was het nog niet gedaan op De Bongerd: opnieuw Navajas Sanches zette Barendrecht een kwartier voor tijd op 5-3. Toen de rood/witten vlak voor tijd een penalty kregen, die benut werd door Yarick Dorst (5-4) werd het in blessuretijd alsnog spannend. Rijnsburgse Boys hield echter stand in het slotoffensief voor Barendrecht, waardoor de rood/witten de zwakke opening van de wedstrijd alsnog met een nederlaag moesten bekopen.

Het wedstrijdverslag vindt u hier.