BARENDRECHT KOMT BAR BEGIN NIET MEER TE BOVEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht-Rijnsburgse Boys was zaterdag bizar duel op De Bongerd met negen doelpunten (4-5) en een spectaculair scoreverloop. Binnen tien minuten was het al 0-3 en vlak voor de rust zelfs 0-4, maar na afloop waren ‘de Uien’ blij dat het niet alsnog 5-5 was geworden.

Barendrecht-trainer Albert van der Dussen miste voor de wedstrijd de geschorste Yorik van Deelen. Op zijn plek achterin stond nu Ilyas Oulad-Ali. Ook voor Yarick Dorst was er een basisplaats. Voorin weer het spitsenduo Anthony Biekman en Bas Mourits, Rowendley Martijn begon opnieuw op de bank.

De openingsfase was dramatisch voor Barendrecht. Al na 2 minuten tikte Edo Knol de 0-1 voor Rijnsburgse Boys binnen. Max Hudepohl mocht na 5 minuten zo maar vrij aanleggen voor de 0-2. En tot overmaat van ramp maakte Maikey Parami er binnen tien minuten 0-3 van. Toen moest de wedstrijd eigenlijk nog goed beginnen.

Rond het half uur deed Barendrecht wat terug. Danny Monster had pech dat zijn inzet de paal raakte, er was een appel voor hands en Bas Mourits kreeg twee goede kopkansen. De 1-3 hing in de lucht, maar het werd na een rappe counter 0-4 door invaller Frank Tervoert. Snel daarop wist Barendrecht wel te scoren. Donny Navajas Sanchez maakte er in de extra tijd van de eerste helft 1-4 van.

Door
Na de rust – met Rowendly Martijn als extra aanvaller erbij – denderde Barendrecht gelijk door. Weer was het Navajas Sachez die raak prikte, 2-4. De middenvelder is in de maand november afwezig, hij werkt in Milaan aan zijn modellenloopbaan.

Rond het uur maakte Rijnsburgse Boys er 2-5 van, weer was het Frank Tervoert die raak mikte. Het duel leek nu wel gespeeld, maar een kwartier voor tijd dacht opnieuw Donny Navajas Sanchez daar heel anders over. Hij kopte van dichtbij raak nadat Rijnsburgse Boys-keeper Richard van Nieuwkoop de bal had losgelaten, 3-5. Het was de eerste hattrick voor de nijvere middenvelder.

Het Barendrecht-publiek ging er achter staan. Zou er toch nog meer in het vat zitten? Er kwamen kansen, zo kopte weer uitblinker Navajas Sanchez maar net over.

Met de klok op 87 minuten kreeg Barendrecht een strafschop. Yarick Dorst schoot vanaf elf meter onberispelijk raak, 4-5 en een stunt leek in het verschiet. Met nog vijf minuten (extra) tijd ging alles naar voren, maar het laatste zetje bleef uit. Toen een voorzet maar net over het hoofd van de boomlange Jeffrey Aarts zeilde, was het voorbij. Rijnsburgse Boys pakte drie zwaarbevochten punten. Barendrecht zal deze week nog vaak terugdenken aan die eerste tien minuten…

Rijnsburg blijft druk op de ketel zetten en afjagen, daardoor verliest Elson Almeida een duel om de bal.
Albert van der Dussen probeert zijn team met aanwijzingen over het dode punt te helpen.
Na de 3-0 krijgen de rood-witten beter vat op Rijnsburgse Boys. Delano a Cohen zet aanval op.
Een goede kopkans voor Bas Mourits blijft onbenut.
Een uithaal van Danny Monster gaat via een tegenstander rakelings over.
Rowendley Martijn werd na rust ingebracht om met aanvallender voetbal het tij te keren.
Donny Navajas Sanchez maakt haast na zijn tweede doelpunt in de 50ste minuut.
Yarick Dorst scoort met een strafschop de aansluitingstreffer, 4-5.
Chris Dabaghian kop een enorme kans in blessuretijd over het doel.

Barendrecht – Rijnsburgse Boys 4-5 (1-4)
2. 0-1 Knol, 5. 0-2 Hudepohl, 9. 0-3 Parami, 43. 0-4 Tervoert, 45. 1-4 Navajas Sanchez, 50. 2-4 Navajas Sanchez, 61. 2-5 Tervoert, 77. 3-5 Navajas Sanchez, 87. 4-5 Dorst (strafschop).
Scheidsrechter F. de Winter, gele kaarten: Aarts, Oulad-Ali, Maurits, Martijn en A Cohen (Barendrecht), Demon (Rijnsburgse Boys).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida, Samsey, Aarts, Oulad Ali (46. Martijn); Navajas Sanchez, Monster, A Cohen (83. Kulup), Dorst; Biekman (68. Dabaghian) en Mourits.
Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Gielisse, Artien, Demon, Strooker; Spruijt, Ros (26. Goeman), Knol (66. Prijs); Parami (40. Tervoert), Jongeneelen en Hudepohl.

Vijftien
Barendrecht zakt naar plek vijftien in de Tweede Divisie met 10 punten uit 10 wedstrijden. FC Liednen heeft er 9 en Scheveningen 8. VVSB blijft de hekkensluiter met 2 punten. AFC nam de koppositie weer over en staat op 22 punten uit 10 duels.