ZWAARBEVOCHTEN ZEGE BARENDRECHT JO-19 OP VARKENOORD

De Barendrechtse jeugdtalenten van JO-19 hebben zaterdag wederom drie punten gepakt. Ditmaal werd SC Feyenoord met nipte cijfers verslagen (1-0).

Nu de ontknoping nadert tijdens de steeds zwaarder wordende eindfase, neemt de druk op de junioren toe. In de beginfase van de eerste helft was sprake van licht overwicht van de Rotterdammers. Later volgden grote Barendrechtse kansen, die echter niet verzilverd werden. Omdat hierdoor een doelpunt in de eerste helft uitbleef, was de uitslag volledig onvoorspelbaar.

In de beginfase van de tweede helft kon Marouane Bakour voor een 1-0 voorsprong zorgen voor Barendrecht, waarna het duel op Varkenoord steeds scherper werd. De situatie dreigde zelfs uit de hand te lopen waardoor de scheidsrechter met een rode kaart voor elk van de teams de orde moest herstellen. Daarmee werd wel de voorhoede van Barendrecht ontmanteld, omdat John Reinsma van het veld werd gestuurd en Sjacco Meijer al eerder door een zware rib- en borstkneuzing het strijdtoneel had moeten verlaten.

Feyenoord speelde hierna opportunistisch met veel lange ballen op de doorgeschoven laatste man. In de omschakeling kwamen de Barendrechtse talenten nog wel een paar keer goed door, maar zonder resultaat. Ondanks dat de onderkant van de Barendrechtse lat nog wel een keer flink kabaal maakte, bleef de gelijkmaker gelukkig uit. Op basis van minstens vijf doelrijpe kansen mag Barendrecht, de nummer twee uit de derde divisie, zich uiteindelijk verdiend winnaar van dit duel noemen.

De laatste twee wedstrijden zijn tegen respectievelijk de nummer drie JVOZ en koploper Kampong. De voorlaatste krachtmeting is komende zaterdag in Vlissingen, als JVOZ om 14.30 uur de gastheer is van Barendrecht.