BARENDRECHT KRUIPT RICHTING KOPGROEP NA WINST BIJ STAPHORST

Barendrecht deed zaterdag opnieuw goede zaken in de Derde Divisie. De rood-witten wonnen met 3-2 bij Staphorst en bezorgde de thuisploeg zo een vervelend weekend. De ploeg van trainer Leen van Steensel kruipt zo langzaam richting kopgroep, waarin de onderlinge verschillende steeds kleiner worden.

Barendrecht kwam in Staphorst opnieuw met een gewijzigde formatie aan de start. Tim Eekman en Marouane Bakour bleven langs de kant, Max van Dijk begon op de bank. Wel keerde Robbert Olijfveld terug in de basis. De aanvaller speelde eerder deze week al mee in een bekerduel bij WCR, (dat werd ook 2-3), waarin hij ook nog eens scoorde.

De eerste kans was voor Staphorst, maar Julian van den Brink schoot naast. Binnen het kwartier werd het 1-0 door een treffer van Stan Haanstra. Barendrecht deed snel iets terug. Een voorzet van Bradley el Idrissi werd door Niels Vorthoren ingeschoten, 1-1.

Toch had Barendrecht het moeilijk tegen het felle Staphorst dat vlak voor rust weer op voorsprong kwam. Een corner werd door iedereen gemist en dwarrelde tegen het hoofd van Danny Monster, waarna de bal achter Barendrecht-keeper Bradly van der Meer tegen de touwen ging, 2-1. Met die achterstand ging Barendrecht de kleedkamer in.

Herboren
Van Steensel voerde in de rust drie wissels door. Hij bracht Wouter Rieken, Max van Dijk en Olek Mrowicki in het veld voor Gilmaro van de Werp, Niels Vorthoren en Robbert Olijfveld. Al snel kwam Barendrecht weer langszij. Romano van der Stoep zette goed door en schoot de 2-2 binnen.

Het kon niet op, want twee minuten later zorgde Aness Serghini voor de 2-3 voorsprong. Barendrecht leek herboren en nam het heft stevig in handen. Een vrije trap van Joey Jongman ging maar net voorlangs, Stanley Husen zag dat zijn kopbal uit een hoekschop van de lijn werd gehaald.

Rood
Twintig minuten voor tijd moest Staphorst met tien man verder nadat Martin van ’t Ende een rode kaart kreeg omdat hij Joey Jongman onderuit schoffelde. Er kwamen nog wat kansen, onder meer voor Van der Stoep die net over schoot.

In de spannende drie minuten extra tijd kwam er geen verandering meer in de stand, Barendrecht pakte weer drie punten en lijkt de weg omhoog te hebben gevonden.

Robert Olijfveld wordt de pas afgesneden door Julius Duit.

Niels Vorthoren heeft de 1-1 gescoord en is weer topscorer van Barendrecht met vijf doelpunten.
Gilmaro van de Werp verving de geblesseerde Tim Eekman als rechtervleugelverdediger. Ook hij viel na de rust geblesseerd uit.
De na de rust voor  Gilmaro van de Werp ingevallen Wouter Rieken wint duel aan de zijlijn.
Romano van der Stoep op weg naar de gelijkmaker.
Aness Serghini legt aan voor de winnende treffer.
Glenn Rijsdijk zet voor van af links.
Bradley el Idrissi schermt met de borst de bal af voor Kjeit Engbers.
De inzet van de doorgebroken Danny Monster gaat in de slotfase rakelings naast.
Olek Mrowicki in blessuretijd in duel met Joren Rietman.

Staphorst-Barendrecht 2-3 (2-1)
13. 1-0 Haanstra, 14. 1-1 Vorthoren, 38. 2-1 Monster (eigen doel), 49. 2-2 Van der Stoep, 51. 2-3 Serghini.
Scheidsrechter Spaan, rode kaart: Van ’t Ende (Staphorst), geel: El Idrissi (Barendrecht), Muis en Mulder (Staphorst).
Opstelling Staphorst: Maats; Muis, Duif, Schra, Quispel (73. Kwant), Haanstra (58. Mulder), Luchtenberg, Van den Brink (81. Rietman), Engbers, Huizing en Van ’t Ende.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Van de Werp (46. Rieken), Husen, Monster, Rijsdijk; Vorthoren (46. Van Dijk), Jongman, Van der Stoep; El Idrissi, Olijfveld (46. Mrowicki) en Serghini (80. Masrhalmi).

Zesde
Barendrecht klimt naar de zesde plek met nu 20 punten uit 12 duels, dat zijn er vier minder dan koploper DOVO dat zaterdag de eerste periode won. Dat gebeurde onder meer na nederlagen van de concurrenten GVVV en Stedoco. DOVO heeft 24 punten, GVVV en Stedoco 23, Rijnvogels 22, Sportlust’46 21 en Barendrecht 20. De onderlinge verschillen zijn dus zeer klein.

Urk
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis. Dan komt ‘cupfighter’ Urk naar De Bongerd. De eilandploeg, die nog in de ‘grote’ KNVB-beker zit, verloor zaterdag met 4-2 van Rijnvogels en is dertiende met 13 punten. De aanvang in Barendrecht is om 14.30 uur.

Samenvatting (alleen beelden, geen geluid)