BARENDRECHT MIST SLAG OM DE TOP: VERLIES BIJ ACV

Barendrecht kreeg zaterdag een pijnlijke nederlaag te slikken. In Assen was ACV in de kraker om de bovenste plekken in de Derde Divisie met 3-2 te sterk. Ook koploper GVVV won – in de Veense derby tegen DOVO werd het 2-0 – waardoor de rood/witten in de slag om de top de grote verliezers werden. Het verschil met de twee lijstaanvoerders is nu zes punten, met nog acht wedstrijden te gaan.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kon zaterdag in de Drentse hoofdstad niet beschikken over Aness Serghini, die in het bekerduel met Donk (5-1 winst) geblesseerd was afgehaakt. Goed nieuws was de terugkeer van Sam van de Kreeke na een lange periode van afwezigheid, hij begon op de bank, maar viel na rust in. Verder stonden de vertrouwde namen bij Barendrecht aan de aftrap.

De eerste kans was voor Lars Dijk, Barendrecht-keeper Bradley van der Meer redde. Een schot van Giovanni Zwikstra ging over het doel. Na een half uur kwam ACV op voorsprong, een hoekschop van Steyn Strijker werd getoucheerd door Danny Monster en zeilde in het doel, 1-0.

Barendrecht kwam snel terug. Een inzet van Joey Jongman leidde tot een corner, de hoekschop van Danny Monster ging ditmaal via een ACV-hoofd in het doel: 1-1. Er kwamen meer kansen, een schot van Jongman ging over. Maar vlak voor rust was het weer raak voor de thuisploeg: Steyn Strijker maakte er 2-1 van.

Van der Meer
Ook na de rust begon ACV stormachtig. Vier doelpogingen werden knap gered door Van der Meer. Maar op een schot van Tapmahoe Sopacua was de keeper berekend, 3-1.

Een dreun voor Barendrecht dat nog ruim een half uur had om de schade te herstellen. Van Steensel bracht drie wissels in het veld: Sam van de Kreeke, Jesper van den Bosch en Nadir Jouhri voor Bakour, Vorthoren en Masrhalmi.

Met nog een klein kwartier op de klok schoot Olijfveld over het ACV-doel. De aansluitingstreffer kwam er toch, maar pas vlak voor tijd. Jouhri werd aangetikt in het strafschopgebied: penalty, vond scheidsrechter Paarhuis. Joey Jongman schoot vanaf elf meter raak, 3-2. Met nog een paar minuten (extra) te gaan, zette Barendrecht alles op alles. Er kwamen zelfs nog kansen, maar ACV-keeper Enver Spijodic redde en Van den Bosch kopte naast.

Zo bleef het 3-2, een uitslag waar ze bij ACV heel blij mee waren. Barendrecht droop af in Assen en moet zich mogelijk gaan richten op de nacompetitie.

Tren Drexhage vangt de bal op met de borst na een inworp van Tim Eekman.
Marouna Bakour valt in de zestien op zijn rug na een luchtduel met Karim Bannani. Cees Krijgh heeft even tijd nodig om hem op te lappen.
ACV scoort 1-0 na een door Niels Vorthoren van richting veranderde hoekschop van Steyn Strijker.
Bradley van der Meer hield Barendrecht direct na de rust met uitstekende reddingen in leven.
Stanley Husen speelt de bal diep tijdens één van de zware buien met harde wind tijdens de wedstrijd.
Bradley van der Meer kansloos op het diagonale schot van Tapmahoe Sopacau na een vloeiende snelle aanval van ARC, 3-1.
Zwaar gehinderd probeert Tren Drexhage in de zestien Joey Joegman in stelling te brengen.
Met de na lang blessureleed teruggekeerde Sam van der Kreeke probeert Barendrecht na 64 minuten de aansluitende treffer te forceren.
De ingevallen Nadir Jouhri wordt binnen de zestien onderuit gehaald. De toegekende strafschop wordt in de 89e min. feilloos benut door Joey Jongman, 3-2.
In de blessuretijd werd het nog onnodig billenknijpen voor ACV. Een inzet van Robbert Olijfveld werd met enig geluk gepareerd.

ACV – Barendrecht 3-2 (2-1)
27. 1-0 Monster (eigen doelpunt), 37. 1-1 Sopacua (eigen doelpunt), 45. 2-1 Strijker, 52. 3-1 Sopacua, 89. 3-2 Jongman (strafschop).
Scheidsrechter Paarhuis, gele kaarten: Olijfveld (Barendrecht) en Van Dijken (ACV).
Opstelling ACV: Spijodic, Prljic, Jasper, Grevink (70. Jagt), Mulder (87. Spijkerman), Zwikstra (84. Willink), Dijk, Sopacua (87. Van Dijken), Strijker, Banani en Abouzraa.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi (64. Jouhri); Vorthoren (64. Van de Kreeke), Jongman, Monster; Bakour (64. Van den Bosch), Olijfveld en Drexhage.

Derde
Barendrecht blijft derde in de Derde Divisie met 47 punten uit 26 wedstrijden. GVVV en ACV staan allebei op 53. Stedoco is vierde met 46 punten. Er zijn nog acht duels te gaan.