BARENDRECHT WINT BIJ STAPHORST

Barendrecht heeft zaterdag voor de tweede week op rij gewonnen. Na de zege bij ODIN ’59 vorige week (0-1), werd zaterdag met 3-2 gewonnen in Staphorst.

Staphorst en Barendrecht maakten er een vermakelijke eerste helft van, waarin beide ploegen twee keer tot scoren kwamen. Dirk Muis zette de thuisploeg na tien minuten op 1-0, maar vijf minuten later was het alweer gelijk. Ugur Altintas, al tweemaal eerder trefzeker voor Barendrecht dit seizoen, zette de rood/witten op gelijke hoogte (1-1). Weer vijf minuten daarna was het opnieuw raak voor Barendrecht: na een rush van Peter de Lange verdween de bal via een Staphorst-verdediger over de doellijn (1-2). Ook deze voorsprong was maar van korte duur: nu was het Sander de Grote die de 2-2 voor Staphorst via de binnenkant van de paal op gelijke hoogte bracht. Staphorst kwam voor rust nog tot een schot op de lat, maar het bleef voor de thee bij vier treffers.

Na de rust bleef het duel spannend, al vielen er minder doelpunten te noteren. Nadat een treffer van Staphorst was afgekeurd sloeg Barendrecht tien minuten na rust toe: middenvelder Niels Vorthoren zette zijn ploeg op 2-3. Net als vorige week moest Barendrecht in de slotfase hard werken om de voorsprong vast te houden, maar opnieuw slaagde de rood/witte defensie erin de overwinning over de streep te trekken. Barendrecht handhaaft zich daardoor in de top van de Derde Divisie en is na vier duels met twee gelijke spelen en twee overwinningen nog ongeslagen.