ZATERDAG: BARENDRECHT NAAR HARKEMA VOOR LAATSTE COMPETITIEDUEL 2019

Het eerste elftal van BVV Barendrecht speelt zaterdag al zijn laatste competitieduel van het kalenderjaar. Net als vorige week reizen de rood/witten dan af naar Friesland, ditmaal om de degens te kruisen met Harkemase Boys.

Harkemase Boys bezet een fraaie derde plaats op de ranglijst. De Friezen hebben weliswaar een ruime achterstand (10 punten) op koploper Sparta Nijkerk, maar hebben titelkandidaat DVS ’33 met drie punten achterstand nog in zicht. Zaterdag bestendigde Harkemase Boys zijn derde plaats door met 2-1 te winnen bij SteDoCo. De ploeg maakte diezelfde zaterdag wel bekend dat het voor komend seizoen op zoek gaat naar een andere trainer. Hans de Jong, bezig aan zijn eerste seizoen in Friesland, vertrekt na de zomer weer bij Harkemase Boys. De oefenmeester maakt wel gewoon het seizoen af.

Barendrecht zag een fraaie serie (drie overwinningen en een gelijkspel) vorige week beëindigd worden door ONS Sneek. De hekkensluiter van de Derde Divisie was verrassend met 3-2 te sterk voor Barendrecht, dat met name in de tweede helft nog wel aanspraak mocht maken op een gelijkspel maar ditmaal geen loon naar werken kreeg. Door de nederlaag lukte het Barendrecht niet om zich in de subtop van de Derde Divisie te nestelen. Om dat voor de winterstop alsnog te bewerkstelligen, is een overwinning in Harkema zaterdag noodzakelijk. Barendrecht weet immers ook dat het in de slotronde van 2019 niet in actie komt, omdat de Bongerdbewoners vanwege een oneven aantal ploegen dat weekend vrij zijn in de Derde Divisie.

Het duel tussen Harkemase Boys en Barendrecht begint zaterdag om 14.30 uur op sportpark De Bosk in Friesland.