BARENDRECHT WINT IN HARKEMA

Barendrecht 1 heeft zaterdag gewonnen van Harkemase Boys. In Friesland werd het 2-1 voor de rood/witten.

In het laatste competitieduel van het kalenderjaar 2019 kwam Barendrecht na een halfuur op voorsprong. Topscorer Peter de Lange kopt hard de 1-0 tegen de touwen op aangeven van Ramy Salem. Harkemase Boys, dat in de eerste helft twee keer de lat raakte, kwam vlak na rust op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker richtte Barendrecht zich op en ging het op zoek naar de winnende treffer. Nadat Max van Dijk de lat had geraakt en Niels Vorthoren een treffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden, zorgde Tim Eekman een kwartier voor tijd met een mooie treffer voor de 2-1. Die voorsprong gaven de Bongerdbewoners niet meer uit handen, ondanks een aantal hachelijke momenten voor het Barendrecht-doel in het laatste kwartier.

Door de overwinning stijgt Barendrecht naar de zevende plaats op de ranglijst van de Derde Divisie zaterdag.