ZATERDAG: BARENDRECHT IN EIGEN HUIS TEGEN DVS ’33

Zaterdag staat op De Bongerd – opnieuw – de ontmoeting tussen BVV Barendrecht en DVS ’33 op het programma. Vorige week ging er op vrijdagochtend nog een streep door het duel, maar zaterdag kan er op het ongebruikelijke tijdstip om 13.30 uur wel afgetrapt worden. Uiteraard wel zonder toeschouwers, al wordt er wel een livestream opgezet zodat supporters toch het duel kunnen zien. De link naar de livestream wordt zaterdag vlak voor de wedstrijd gepubliceerd op onze Twitter-pagina.

Op de door afgelastingen gebroken ranglijst staat DVS ’33 aan de vooravond van deze speelronde op een zesde plaats. De ambitieuze ploeg uit Ermelo wist vorige zomer oud-prof Stef Nijland aan zich te binden en mag tot de titelkandidaten in de Derde Divisie worden gerekend. De Veluwers kwamen in twaalf wedstrijden tot twintig punten en moeten nog één duel inhalen, waarbij ze nog kans maken op de periodetitel. Maar liefst vijf ploegen zijn nog in de race voor de periode en daarmee het ticket voor de nacompetitie. DVS ’33 neemt met een overwinning in het inhaalduel bij Hoek de koppositie in de periodestand over van FC Lisse, maar Sportlust ’46, Excelsior ’31 én Sparta Nijkerk lopen alle drie maar één doelpunt achter en kunnen de ploeg uit Ermelo bij een ruimere zege dus nog inhalen op doelsaldo.

De strijd om de eerste periode toont nog maar eens aan hoe klein de verschillen zijn in de Derde Divisie. Barendrecht is daarin al zes competitieduels op rij ongeslagen, al zaten daar ook drie remises tussen. De sterke ongeslagen reeks werd vorige week wel onverwacht doorbroken. Het gretige FC IJsselmonde knikkerde Barendrecht met een 2-1 overwinning uit het regionale bekertoernooi.

Barendrecht denkt dan ook liever terug aan het laatste competitieduel dat de Bongerdbewoners inmiddels vijf (!) weken geleden afwerkten. Op de eigen Bongerd werd toen een 5-0 overwinning geboekt op ODIN ’59. Na die zege zag Barendrecht vier duels op rij afgelast worden vanwege corona, waardoor het ongetwijfeld een pittige uitdaging wordt om het ritme weer te hervinden. Gelukkig bewaart Barendrecht goede herinneringen aan de duels tegen DVS ’33 – alle drie de eerdere ontmoetingen werden beslecht in Barendrechts voordeel.

De wedstrijd tussen Barendrecht en DVS ’33 begint zaterdag een uur eerder dan gebruikelijk, dus de aftrap is om 13.30 uur.