WORSTELEND BARENDRECHT SPEELT GELIJK TEGEN ACV

Barendrecht steekt nog niet goed in zijn vel in de Derde Divisie. De rood/witten kwamen zaterdag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen ACV, waarbij de Bongerdbewoners eigenlijk ook geen aanspraak konden maken op meer. Door de remise zakt Barendrecht voorlopig terug naar de middenmoot van de ranglijst.

Barendrecht begon gehavend aan het duel tegen ACV. Trainer Leen van Steensel mist al een paar weken flankspeler Sam van der Kreeke en routinier Jesper van den Bosch en kon zaterdag ook geen beroep doen op middenvelder Joey Jongman en spits Robbert Olijfveld. Verdediger Stanley Husen zat wel weer bij de selectie na een blessure, maar begon nog op de bank.

Ondanks het gemis van de sterkhouders begon Barendrecht goed aan de thuisbeurt tegen ACV. Na een aantal speldenprikjes was de eerste serieuze kans direct raak voor de Bongerdbewoners. Aness Serghini – de recent aangetrokken nieuwkomer die voor het eerst in de basis stond – zette goed door en bediende Bradley El Idrissi, die vlak voor het doel binnen prikte: 1-0. Met zijn eerste competitietreffer zette de aanvaller Barendrecht daarmee op voorsprong. Vlak daarna waren de rollen omgedraaid en zette El Idrissi voor, maar het schot van Serghini verdween naast het doel.

Toch gaf Barendrecht de voorsprong halverwege de eerste helft weer uit handen. Na onbesuisd inkomen van aanvoerder Max van Dijk mocht ACV op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, die door Jankovic fraai in de hoek werd gekruld; 1-1. Een minuut na de gelijkmaker leek Barendrecht weer op voorsprong te komen toen El Idrissi na goed doorzetten van Niels Vorthoren de bal in twee pogingen binnenschoot, maar de keeper van ACV had zijn hand al op de bal en dus ging de treffer niet door.

Barendrecht was de betere ploeg, maar ging toch met een achterstand de rust in. Bij een uitbraak in de slotminuut van de eerste helft ging een ACV-aanvaller over de knie bij Gilmaro van der Werp: strafschop. Die werd door Gijs Jasper onberispelijk binnen geschoten, waardoor de Assenaren met een 2-1 voorsprong aan de thee gingen.

Niet voor het eerst dit seizoen had Barendrecht zichzelf dus in de problemen gebracht en moest het in de tweede helft terugkomen van een achterstand. ACV rook echter kansen op meer en voerde in de tweede helft de boventoon. Jankovic trof rond het uur met een afstandsschot de lat en even later mazzelde Barendrecht toen de bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde.

Het leek dus een lastige opgave te worden voor Barendrecht, dat drie wissels toepaste en Robbert de Vos, Stanley Husen en Anass Masrhalmi inbracht voor El Idrissi, Rijsdijk en Serghini. Twintig minuten voor tijd kwamen de rood/witten min of meer uit het niets op 2-2: Romano van der Stoep was scherp voor het doel en schoot in twee pogingen de gelijkmaker binnen.

Ineens was er weer geloof bij Barendrecht, dat opportunistischer ging voetballen en in het laatste kwartier nog zomaar de winnende treffer had kunnen scoren. Marouane Bakour kreeg daarvoor de beste kans, maar hij volleerde bij de tweede paal de bal op het lichaam van ACV-doelman Nijland. Vlak voor tijd had ACV echter weer met de volle drie punten naar huis kunnen gaan. Eerst haalde Tim Eekman de rebound van een corner van de lijn, in de slotminuut was keeper Bradly van der Meer alert bij een kans van invaller Grevink. Het bleef dus 2-2.

Danny Monster vangt een doeltrap van keeper Ramon Nijland koppend op.
Keeper Ramon Nijland voorkomt dat Bradley El Idrissi en Gilmaro van der Werp gevaarlijk kunnen worden na een hoekschop.
De doorgebroken Aness Serghini zet voor op de rand van de zestien.
Zijn voorzet is door Bradley El Idrissi afgerond. El Idrissi viert zijn eerste competitietreffer, 1-0.
Nieuwkomer Aness Serghini in duel op de rand van de zestien.
Met o.a. het inbrengen van Robbert de Vos probeert Barendrecht het lichte overwicht van ACV in de tweede helft over te nemen.
Romano van der Stoep werkt in twee pogingen de gelijkmaker binnen, 2-2.
De spectaculaire doelpoging van Marouane Bakour had een beter lot verdiend. Zijn inzet volleerde via het lichaam van keeper Ramon Nijland uit het doel.
De opgekomen Tim Eekman zet in de slotfase voor, op jacht naar de overwinning.
Enkele minuten later haalt Tim Eekman de rebound van een corner van de lijn.

Barendrecht – ACV 2-2 (1-2)
13. El Idrissi 1-0, 23. Jankovic 1-1, 44. Jasper 1-2 (strafschop), 72. Van der Stoep 2-2.
Scheidsrechter: Sturm. Gele kaarten: Van der Meer, Rijsdijk, Monster, Husen (Barendrecht), Prljic (ACV).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman, Van Dijk, Rijsdijk (64. Husen), Van der Werp, Vorthoren, Monster, Van der Stoep, Bakour, El Idrissi (64. De Vos), Serghini (64. Masrhalmi).
Opstelling ACV: Nijland, Wielink, Prljic, Van Dijken (68. De Leeuw), Jasper, Mulder, Zwikstra, Dijk (68. Grevink), Strijker, Jankovic (84. Spijkerman), Sopacua.

Middenmoot
Door het vierde duel met puntverlies op rij zakt Barendrecht terug naar de middenmoot. De rood/witten staan na acht wedstrijden op de achtste plaats, met acht punten achterstand op koploper GVVV. Dat breidde zaterdag zijn voorsprong aan kop uit door buurman en nummer twee DOVO te verslaan.

Sportlust ’46
Dinsdagavond komt Barendrecht alweer in actie. Dan staat er een midweekse speelronde op het programma en speelt de ploeg van trainer Leen van Steensel opnieuw thuis. Om 20.00 uur is Sportlust ’46 uit Woerden dan de tegenstander op sportpark De Bongerd.