WIM VONK KRIJGT BARENDRECHTSE WAARDERINGSSPELD

Businessclub-voorzitter Wim Vonk heeft zaterdag de Barendrechtse Waarderingsspeld gekregen. Wim kreeg de onderscheiding na de thuiswedstrijd van Barendrecht 1 tegen Scheveningen uit handen van burgemeester Van Belzen. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld omdat hij al meer dan 30 jaar als vrijwilliger actief is voor de Barendrechtse samenleving, uiteraard bij BVV Barendrecht maar ook als voorzitter van de stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Wim is al 43 jaar lid van de BVV Barendrecht en al 30 jaar actief op allerlei fronten binnen de vereniging. In de beginjaren was hij actief bij de jeugdafdeling van de club, maar hij zette zich de afgelopen decennia vooral in voor de commerciële belangen van de rood/witten. Hij was elf jaar bestuurslid commerciële zaken en is nog altijd voorzitter van de Businessclub. Voor zijn inzet voor de BVV is hij door de club eerder al benoemd tot Lid van Verdienste (2005) en Erelid (2015).

Behalve voor BVV Barendrecht, zet Wim zich ook in voor de Dorpskerk. Als voorzitter van de stichting Vrienden van de Dorpskerk werft hij donateurs en sponsors. Zo heeft de stichting ter ere van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk veel financiële middelen ingezameld voor het noodzakelijk onderhoud van het kerkgebouw. Sindsdien heeft de stichting onder het voorzitterschap van Wim een belangrijke bijdrage geleverd aan de financiering van de restauratie van de Dorpskerkmuren en het monumentale interieur.

De Waarderingsspeld is een gemeentelijke onderscheiding die sinds 2002 bestaat met daarin het wapen van de gemeente Barendrecht. BVV Barendrecht feliciteert Wim uiteraard van harte met de onderscheiding!