WAARDERINGSSPELD VOOR TINEKE BRAVENBOER, PIET SCHADEE EN MARTIN SELTENRIJCH

De gemeente Barendrecht heeft zaterdag drie BVV-bestuurders in het zonnetje gezet. Burgemeester Govert Veldhuijzen verraste namens het college Tineke Bravenboer, Piet Schadee en Martin Seltenrijch met een gemeentelijke Waarderingsspeld. De drie ontvingen de onderscheiding voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de voetbalclub. Dat gebeurde na afloop van de thuiswedstrijd van Barendrecht 1 tegen Urk, nadat de drie bestuurders de avond ervoor hun taken officieel hadden overgedragen tijdens de ledenvergadering.

Tineke Bravenboer was ruim 20 jaar actief als vrijwilligster voor BVV Barendrecht. Zij was onder andere jeugdbestuurslid, vrijwilligerscoördinator en de laatste 14 jaar tweede secretaris in het hoofdbestuur. Zij was nooit te beroerd om diverse hand- en spandiensten te verrichten. “Het komt altijd goed”, was haar motto, en met of zonder hulp kreeg zij alles voor elkaar. Het vrijwilligerswerk heeft zij altijd gedaan in combinatie met haar gezinsleven en een fulltime baan.

Vanaf december 2008 was Piet Schadee secretaris van BVV Barendrecht. Daarnaast vervulde hij nog diverse functies binnen de vereniging. Als secretaris van het hoofdbestuur van een club met meer dan 2.200 leden was hij van grote betekenis. Met name voor het G-voetbal en de damestak heeft hij een grote rol gespeeld. Naast dat hij zich in Barendrecht jarenlang als vrijwilliger inzette, kon ook het dorp Pernis op hem rekenen. Piet is daar als vrijwilliger betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking.

Martin Seltenrijch was de laatste in de rij die de gemeentelijke waardering mocht ontvangen. Hij schreef zelf de gemeente aan om Tineke en Piet in aanmerking te laten komen voor de Waarderingspeld. Het was dan ook een grote verrassing toen bleek dat hij die zelf ook mocht ontvangen. Martin was als voorzitter van de grootste amateurvereniging in de regio een voorbeeld voor alle vrijwilligers. Hij zette zich in met een hoge mate van toewijding, betrokkenheid en vooral veel positieve energie. Vrijdagavond trad hij net als de twee andere bestuurders officieel af als voorzitter. In zijn voorzitterschap behaalde hij een aantal mijlpalen, zoals het kampioenschap van het eerste elftal, promotie naar de Topklasse en later de Tweede Divisie. Ook was hij betrokken bij het opzetten van het prestatieve damesteam, in samenwerking met Excelsior Rotterdam. De realisatie van een nieuwe tribune en kleedkamer vormden ook een mijlpaal, en mede dankzij Martin werd de vereniging financieel gezond. Daarnaast is hij een van de grondleggers van de nieuwbouwplannen, die op dit moment uitgewerkt worden.

BVV Barendrecht is uiteraard trots op de drie afzwaaiende bestuurders en feliciteert hen van harte met de welverdiende erkenning vanuit de gemeente!