VROUWEN 1 START EERSTE BEKERWEDSTRIJD MET RUIME OVERWINNING

Vrouwen 1 is met een 4-1 overwinning goed aan het bekertoernooi begonnen. De eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen speelde Vrouwen 1 tegen twee oude bekenden: RVVH uit Ridderkerk en Sparta RV&AV. Deze clubs zijn vanaf dit seizoen, op gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal, een samenwerkingsverband aangegaan en spelen hun wedstrijden onder de naam SVO RVVH/Sparta RV&AV.

De intenties van SVO RVVH/Sparta, dit seizoen uitkomend in de 1e klasse, werden al snel duidelijk. Barendrecht stond de eerste minuten flink onder druk en kwam nauwelijks aan voetballen toe. De eerste kans voor de thuisploeg ontstond na zo’n 8 minuten. Mischa Lima onderschepte de bal en ging er aan de linkerkant vandoor. Haar voorzet bereikte de mee opgekomen Rebekka van Esch die de bal simpel langs de keepster schoot.

SVO RVVH/Sparta ging, ondanks de snelle tegentreffer, op dezelfde voet verder. De rood-witten bleven onder druk staan, maar sloegen uiteindelijk wederom toe uit een counter. Na een onderschepping op de helft van SVO RVVH/Sparta, kon Kimberley Greven ongehinderd doorlopen richting het zestienmetergebied en de bal beheerst over de uitgekomen keepster schieten. Een zeer effectief begin van de wedstrijd voor onze dames, twee kansen, twee doelpunten.

Hierna kreeg Barendrecht wat meer grip op de wedstrijd en werd er wat beter gevoetbald, maar juist op dat moment kwam SVO RVVH/Sparta terug tot 2-1 en werd het weer een open wedstrijd met wat kansjes over en weer. Totdat Rebekka van Esch op de rand van het zestienmetergebied een goede actie inzette, drie tegenstanders uitspeelde en de bal langs de keepster schoot.

Vlak voor rust kregen onze gasten nog een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar keepster Britt Baaijens wist met haar voet een tegentreffer te voorkomen. Zo gingen onze dames met een 3-1 voorsprong de rust in.

Na rust voetbalde Barendrecht, gesteund door de ruime voorsprong, wat makkelijker en creëerde het wat goede kansen. Uiteindelijk was het Rachelle Ardon die – in haar eerste officiële wedstrijd voor Barendrecht – na een mooie dieptepass van Miesha Leemans, haar eerste officiële doelpunt voor Vrouwen 1 maakte.

Hiermee was de wedstrijd wel gedaan. SVO RVVH/Sparta drong nog een beetje aan en kreeg nog een grote kans, maar Britt wist wederom een doelpunt te voorkomen. Hierna vloeiden de krachten aan beide kanten geleidelijk aan weg en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

BVV Barendrecht VR1 – SVO RVVH/Sparta RV&AV VR1 4-1 (3-1)
Doelpunten: 9’ 1-0 Rebekka van Esch, 21’ 2-0 Kimberley Greven, 39’ 3-1 Rebekka van Esch, 60’ 4-1 Rachelle Ardon
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Britt Baaijens; Iris Zoon (67’. Merel Huizer), Sasha Leemans, Simone Hofer, Elaine Fertoute; Diede van der Knaap (46’ Miesha Leemans), Sienna Shew-Atjon, Rebekka van Esch; Kimberley Greven, Rachelle Ardon (78’ Athina van Bolhuis), Mischa Lima (46’ Madeleine Pols).

FC Rijnvogels VR1
Zaterdag 9 september staat om 14:30u de volgende bekerwedstrijd op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd in Katwijk tegen Topklasser FC Rijnvogels VR1.