VROUWEN 1 HERVAT COMPETITIE MET VERDIENDE OVERWINNING

Na een (te) lange winterstop is Vrouwen 1 de eerste competitiewedstrijd van 2023 begonnen met een verdiende overwinning. In het zonovergoten hoge noorden werd het tegen S.C. Stiens 1-3.

Met een volledig fitte selectie werd de competitie hervat. Na wat aftasten van beide ploegen en wat speldenprikjes van de thuisploeg in de beginfase, namen de Vrouwen van trainer Lucas van der Snel al snel de regie in handen. Door hoog druk te zetten en via de snelle flankspeelsters probeerden de dames een opening te creëren in de defensie van Stiens.

Er kwamen langzaam kleine kansjes voor de rood/witten. Een schotje van Kimberley in de 16e minuut. Een goede onderschepping van Diede, in de 21e minuut, die daarna Kimberley oog in oog met de keepster van Stiens zette, maar helaas was haar aanname niet goed en was deze kans verkeken. Na een goede actie en dieptepass van Rebekka, kreeg Kimberley wederom de kans om de score te openen, maar haar schot ging helaas over. BVV bleef de druk opvoeren op zoek naar de openingstreffer. Diede in het zestienmetergebied duidelijk gevloerd, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Nadat een hoekschop van Emma vanaf de rechterkant niet anders opleverde dan een nieuwe hoekschop, werd de hoekschop in de 38e minuut vanaf de linkerkant van Michelle, heerlijk tegendraads ingekopt door Diede. De verdiende 0-1 voorsprong voor de rood/witten. Na een mooie steekpass van Rebekka, kreeg Michelle de kans om BVV nog voor rust op een 0-2 voorsprong te zetten, maar de voet van de keepster van Stiens voorkwam een grotere achterstand. De dames gingen dus met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in.

In de rust werd Rebekka vervangen door Merel Kooij, die in de winterstop aan de Vrouwen selectie is toegevoegd na een avontuur in Amerika. Na een rommelig begin van de tweede helft, was het snel duidelijk dat S.C. Stiens toch nog iets van de wedstrijd wilde maken. Maar na een goede actie en een lichte overtreding op Kimberley kreeg BVV uiteindelijk nu wel een penalty van de scheidsrechter. Penalty specialist Iris mocht vanaf 11 meter aanleggen en schoot de bal beheerst in de rechtsbovenhoek 0-2.

Met een 0-2 voorsprong bracht Lucas in de 65e minuut twee verse speelsters in het veld, aanvoerster Diede werd vervangen voor Eva en linksbuiten Michelle stond haar plek af aan Madeleine. In de 71e minuut kreeg Merel Kooij nog de kans om haar debuut met een doelpunt te bekronen, maar haar schot belandde via de keepster tegen de paal. Ondanks de 0-2 achterstand ging Stiens toch nog op zoek naar de aansluitingstreffer.

Mede door het slordige spel van BVV in de tweede helft kwamen er nog wat kansen voor de thuisploeg. Twee schoten van het aandringende Stiens werden nog goed gepakt door Leah, maar in de 87e minuut was Leah toch kansloos op een schot van een aanvalster van Stiens (1-2). Stiens probeerde uit alle macht om nog de gelijkmaker te forceren, maar tot grote kansen kwam het niet voor de thuisploeg. Uiteindelijk was het slotakkoord in de blessuretijd toch voor de dames uit Barendrecht. Een goed indraaiende vrije trap van Elaine werd door een verdedigster van Stiens achterwaarts over haar eigen keepster gekopt. Hiermee was de overwinning en de eindstand van 1-3 een feit. Met 3 punten in the pocket was de terugreis, van 3 uur, naar Barendrecht natuurlijk een stuk aangenamer.

S.C. Stiens VR1 – BVV Barendrecht VR1 1-3 (0 1)
Doelpunten BVV Barendrecht VR1: Diede van der Knaap (0-1), Iris Zoon (0-2), Eigen doelpunt (1-3)
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Linde van Ree; Elaine Fertoute, Diede van der Knaap (65. Eva van der Toorn), Rebekka van Esch (45. Merel Kooij); Kimberley Greven, Emma Kocabas, Michelle Stubbs (65. Madeleine Pols).

Zevende
Vrouwen 1 staat, dankzij de overwinning op SC Stiens, momenteel zevende met 16 punten uit 12 wedstrijden. En zijn qua punten op dezelfde hoogte gekomen als de vrouwen van Sparta, dat nu op de zesde plek staat dankzij een beter doelsaldo.

Berkel
Volgende week (11 februari) komt koploper Berkel VR1 op bezoek. Die dankzij een 3-0 overwinning op SSS VR1 en de nederlaag van SC Klarenbeek (2-0 tegen RCL VR1) de koppositie van hetzelfde SC Klarenbeek heeft overgenomen. Op sportpark De Bongerd wordt om 12:15 uur afgetrapt.