VROUWEN 1 DOET GOEDE ZAKEN NA OVERWINNING BIJ SSS

In de uitwedstrijd tegen SSS hebben de BVV-vrouwen hun goede reeks voortgezet. In een druilerig Klaaswaal werd verdiend met 1-3 gewonnen, deze stand was bij rust al bereikt.

Onze dames kwamen weer fel uit de startblokken en net als een week eerder werd er al snel gescoord. In de vierde minuut kregen onze dames een hoekschop en bij de tweede paal was het Rebekka die de bal met het hoofd kon terugleggen op de vrijstaande Michelle. Die twijfelde geen moment en schoot de bal hard en beheerst in het doel van de thuisploeg.

Een kleine 5 minuten later was het weer raak, dit keer zette Rebekka zelf goed door. Ze omspeelde drie tegenstanders en gaf ook nog eens de keepster het nakijken en met een zachte schuiver rolde de bal het doel in.

SSS probeerde weer wat controle over de wedstrijd te krijgen, maar echte uitgespeelde kansen leverde dat niet op. De beste kansen werden door de kopsterke thuisploeg uit hoekschoppen en vrije trappen gecreëerd. De aansluitingstreffer kwam dan uiteindelijk ook uit een vrije trap, deze werd knap in de verre hoek gekopt door een speelster van de thuisploeg.

Barendrecht bleef de eerste helft met regelmaat goed voetballen en kreeg hierdoor nog wat kleine kansen. Door hoog druk te zetten op de verdediging bracht Kimberley de linksback van SSS zo in de problemen dat deze de bal besloot terug te spelen op haar keepster. Haar bal terug was echter onzuiver en rolde langs de keepster het eigen doel in. Onze dames konden even later met een terechte 1-3 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft probeerde SSS zich weer in de wedstrijd te knokken en probeerde weer voornamelijk door de lucht gevaarlijk te worden. Dit leverde echter maar een paar kleine mogelijkheden voor de thuisploeg op. Barendrecht ging meer mee in het spel van de tegenstander en dat ging ten koste van het goede voetbal, het werd meer overleven en de drie punten over de streep trekken voor onze dames.

Toch was de grootste kans van de tweede helft nog voor de rood/witten. Sasha onderschepte op het middenveld de bal en stuurde met een bekeken pass Michelle weg, op de rand van het zestienmetergebied schoot ze de bal helaas rakelings langs de kruising. Barendrecht kwam verder niet meer in de problemen en boekte hierdoor haar tweede overwinning op rij.

SSS VR1 – BVV Barendrecht VR1 1-3 (1-3)
Doelpunten: 4. 0-1 Michelle Stubbs, 9. 0-2 Rebekka van Esch, 35. 1-3 eigen doelpunt SSS.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Mandy de Jong (63. Linde van Ree); Diede van der Knaap, Miesha Leemans, Sienna Shew-Atjon (74. Elaine Fertoute); Kimberley Greven (63. Madeleine Pols), Rebekka van Esch, Michelle Stubbs (74. Emma Kocabas).

Vijfde
Door de overwinning zijn onze dames gestegen naar de vijfde plaats in de competitie met 27 punten uit 18 wedstrijden en ze zijn nog volop in de race voor de derde periode. Onze dames zijn aan een zeer goede reeks bezig met 14 punten uit de laatste 7 wedstrijden. Na de winterstop is er, in de competitie, alleen verloren van koploper Berkel.

Jodan Boys en Sporting ‘70
Dinsdagavond (04-04) staat de kwartfinale tegen Jodan Boys VR1 in de Rijnmond Cup op het programma voor onze dames. De aftrap in Gouda is om 20.00 uur. Na het vrije Paasweekend pakken we de competitie weer op met een thuiswedstrijd tegen Sporting ’70. De uitwedstrijd werd met 5-1 verloren, dus er moet iets recht gezet worden door onze dames. De aftrap is op zaterdag 15 april om 12.15 uur op sportpark De Bongerd.