VOETBALSEIZOEN VOORBIJ, KNVB NEUTRALISEERT ALLE AMATEURCOMPETITIES

Als gevolg van de dinsdagavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. Het is uiteraard spijtig dat onze leden en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt. Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus dit is ons inziens een verstandig besluit.

De KNVB heeft besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/’21, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen – zoals gebruikelijk – inschrijven voor het gewenste niveau.

Of, en in welke mate, er na dinsdag 28 april wel weer nieuwe activiteiten mogen worden georganiseerd bij BVV Barendrecht is ook nog allemaal heel onzeker. Tot die datum blijft de accommodatie van BVV Barendrecht in ieder geval gesloten. Wij realiseren ons dat er naar aanleiding van deze maatregelen nog veel vragen leven over de gevolgen voor het voetbal. We zullen daarom als bestuur de komende periode veelvuldig contact onderhouden met de diverse betrokken instanties en andere voetbalclubs. Uiteraard zullen we onze leden waar nodig en gewenst hierover blijven informeren.

Houd afstand, blijf gezond en let op elkaar!

Bestuur BVV Barendrecht