VERVANGENDE PERIODE VOOR VROUWEN 1 NA WINST OP SAESTUM VR2

Op bloedheet kunstgrasveld in Zeist kregen BVV Barendrecht Vrouwen 1 afgelopen zaterdag loon na werken. De rood/witten moest winnen om nog uitzicht te houden op een vervangende periode en de intenties waren dan ook vanaf het beginsignaal duidelijk. Vroeg druk zetten, de tegenstander opjagen en vechten voor elke bal. Dit resulteerde in de vierde minuut tot een goede onderschepping van Miesha, die met een mooie steekpass Rebekka vrij voor de keepster zette, en ze schoot de bal beheerst binnen 0-1. Een droomstart voor onze dames.

De thuisploeg wist niet echt een vuist te maken, de grootste kansen waren dan ook voor de rood/witten. Michelle profiteerde, na goed doorjagen, van een fout in de verdediging maar stuitte op de keepster van Saestum.

Na rust was Barendrecht duidelijk op zoek naar de tweede treffer. Maar de kansen van Emma en Athina troffen helaas geen doel. Met een magere 0-1 voorsprong werd het toch nog spannend en werd het meer en meer een voetbalgevecht. De enige echte grote kans van de thuisploeg was pas na 60 minuten, maar gelukkig werd deze naast het doel van Leah geschoten.

In de 82e minuut mocht Mischa Lima zich opmaken voor haar debuut in Vrouwen 1 en viel prima in. Ze werd onlangs aan de selectie toegevoegd en speelde dit seizoen voornamelijk in Vrouwen 2.

Het bleef tot het einde spannend, maar er kwamen toch nog twee grote kansen voor Barendrecht. Rebekka lobte de bal over de keepster, maar helaas ook over het doel. In blessuretijd kopte Athina de bal recht in de handen van de keepster. Zo werd de belangrijke overwinning toch moeizaam, maar met veel strijdlust over de streep getrokken.

Door deze winst en door de winst van Reiger Boys bij Sporting ’70 (0-1), zijn onze dames door deze beide ploegen niet meer in te halen, de vijfde plaats in de competitie is nu al zeker.

Omdat nummer twee Klarenbeek en de nummer drie Sparta beiden al een periodetitel hebben en Saestum VR2 niet kan promoveren (Saestum VR1 speelt al Topklasse), schuift de periode van kampioen Berkel door naar de nummer vijf in de competitie: BVV Barendrecht VR1, dat zich daarmee kan opmaken voor de nacompetitie. Dankzij een zeer sterke tweede seizoenshelft, waarin slechts één keer werd verloren, is dit meer dan verdiend.

BVV Barendrecht VR1 0-1 (0-1)
04. 0-1 Rebekka van Esch
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Mandy de Jong; Diede van der Knaap (46. Athina van Bolhuis), Miesha Leemans (82. Mischa Lima), Rebekka van Esch; Michelle Stubbs (46. Elaine Fertoute), Athina van Bolhuis, Emma Kocabas.

Vijfde
Met 34 punten uit 21 wedstrijden staan onze vrouwen stevig op de vijfde plaats en zijn niet meer te achterhalen. Onze dames kunnen zelfs nog een plek stijgen, maar dan moet de laatste wedstrijd gewonnen worden en de huidige nummer vier Saestum moet punten verspelen.

Sparta Rotterdam VR1
Zaterdag (20-05) spelen onze dames hun laatste competitiewedstrijd thuis tegen Sparta. De uitwedstrijd werd een 1-1 gelijkspel. Dit keer wordt er pas om 14.30 uur afgetrapt op Sportpark De Bongerd.