VEERKRACHTIG BARENDRECHT MAAKT INDRUK MET MONSTERZEGE OP LISSE

Barendrecht deed zaterdag goede zaken in de top van de Derde Divisie. De rood/witten wonnen op De Bongerd afgetekend van nummer twee FC Lisse met maar liefst 6-2. Omdat ook koploper Sparta Nijkerk verloor, is de spanning bovenin terug, met nog twaalf wedstrijden te gaan. De ploeg van trainer Richard Elzinga maakt ook nog kans op de tweede periode.

De Barendrecht-oefenmeester kon zaterdag weer een beroep doen op Anass Masrhalmi als linksachter. Dat betekende dat Amine Jeddaoui weer op de bank plaats nam, naast Kevin Cornet die op de weg terug is. Peter de Lange was opnieuw de startende spits.

Barendrecht kende een barre start, want al na drie minuten lag de bal achter doelman Jeffrey Verkerk. Justin van der Putten werkte de bal na een scrimmage voor het doel binnen, 0-1. Kansen voor De Lange en Ugur Altintas hadden geen resultaat. Aan de overkant vloog ie er wel in. Stanley Husen tastte mis, Enzo Stroo profiteerde en maakte er 0-2 van. Op dat moment gaven weinigen Barendrecht nog een kans.

Maar zie, Ugur Altintas leidde na 24 minuten het herstel in, hij schoot van dichtbij de 1-2 binnen. De linker aanvaller was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Peter de Lange stuitte op doelman Erik Cummins. Vlak voor rust veerde alles en iedereen bij Barendrecht op. Bij een hoekschop stompte Lisse-verdediger David Verweij de bal vlak voor het eigen doel weg: arbiter Kuijntjes had het gezien: een strafschop en een rode kaart. Tim Eekman benutte de elfmetertrap feilloos, 2-2. Zo kon Barendrecht een tweede helft tegemoet zien met een gelijke stand, maar tegen tien man.

Klantenbinding
Na de rust deden de rood-witten – met Jeddaoui voor Husen – aan klantenbinding. In misschien wel een van de beste helften van dit seizoen werd FC Lisse met de rug tegen de muur gezet en met prachtige aanvallen en doelpunten weggespeeld. Romano van der Stoep zorgde op aangeven van Altintas voor de 3-2 en tikte ook de 4-2 binnen. Maroaune Bakour – topscorer en man in vorm – stiftte na een combinatie met Peter de Lange fraai de 5-2 tegen de touwen. Het kon niet op voor Barendrecht. Ugur Altintas bepaalde met een strak schot in de linkerhoek de eindstand op 6-2.

Barendrecht maakte met de 5-1 van dinsdag tegen VVOG in een week tijd elf doelpunten en is daarmee nu de meest scorende ploeg in de Derde Divisie. De rood-witten mikten in 22 duels 48 keer raak.

Verontwaardigd kijkt de verdediging na 3 minuten al tegen een achterstand aan, 0-1
Joey Jongman wordt zwaar aangepakt op het middenveld.
Ugur Altintas op weg naar de aansluitende treffer, 1-2
Met een uitstekende redding voorkomt Jeffrey Verkerk de 1-3 na een vrije trap.
Na een vrije trap slaat Lisse-verdediger David Verweij de bal uit het doel. Hij krijgt rood en een strafschop tegen.
Tim Eek man benut de strafschop feilloos.
Romano van der Stoep heeft keeper Erik Cummins omspeelt en scoort 4-2.
Peter de Lang zet met de buitenkant van de voet Marouane Bakour vrij voor de keeper.
De vrij gespeelde Marouane Bakour stift de bal over de duikende keeper Erik Cummins en viert zijn 10e competitiedoelpunt, 5-2
Ugur Altintas haalt uit en scoort 6-2.
Ugur Altintas viert zijn doelpunt met trainer Richard Elzinga en de bank.

Barendrecht-FC Lisse 6-2 (2-2)
3. 0-1 Van der Putten, 18. 0-2 Stroo, 24. 1-2 Altintas, 45. 2-2 Eekman (strafschop), 56. 3-2 Van der Stoep, 67. 4-2 Van der Stoep, 70. 5-2 Bakour, 87. 6-2 Altintas.
Scheidsrechter Kuijntjes, rode kaart: Verweij (FC Lisse), gele kaarten: Altintas en Eekman (Barendrecht), Klijbroek, Bormann (FC Lisse).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen (46. Jeddaoui), Van Dijk, Marshalmi, Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, De Lange en Altintas.
Opstelling FC Lisse: Cummins; Bormann (46. Klomp), Verweij, Adouch; T. Zwetsloot, Noordhoff, Klijbroek; J. Zwetsloot (64. Schaap), Stroo en Van der Putten (46. Gozeling).

Vijfde
Barendrecht blijft vijfde in de Derde Divisie met 36 punten uit 22 duels, maar ziet de verschillen bovenin kleiner worden. Aan de kop morste Sparta Nijkerk weer punten, de lijstvoerder heeft 44 uit 22, FC Lisse blijft staan op 42 punten en wordt gevolgd door Sportlust’46 (41) en Excelsior’31 (37). Barendrecht (36) heeft nog twaalf ontmoetingen te gaan.

Periode
Door de winst en het verlies van de concurrentie heeft Barendrecht toch nog kans op de tweede periodetitel. Daarin staat Sparta Nijkerk bovenaan met 21 uit 10, gevolgd door Barendrecht en FC Lisse met 19 uit 10. Ter Leede staat op 18 uit 9. Bij een zege dinsdagavond bij Excelsior’31 en puntenverlies van Sparta Nijkerk zouden de rood-witten het toetje alsnog kunnen grijpen, al blijven ze daarbij wel afhankelijk van Ter Leede, dat dinsdag uitgerekend tegen Sparta Nijkerk speelt. De tweede periode gaat over 11 duels.

Excelsior’31
Excelsior’31-Barendrecht krijgt zo dinsdagavond toch nog een bijzondere lading. Het is ook de ontmoeting tussen de nummers 4 en 5. In Rijssen wordt om 20.00 uur afgetrapt. Op zaterdag 9 april speelt Barendrecht uit bij hekkensluiter Goes, de week daarop – zaterdag 16 april – komt Sportlust’46 naar De Bongerd, de aanvang van beide wedstrijden is 14.30 uur.