VAN ZWITSERLAND TROTSE WINNAAR RENES 35+ COMPETITIE

Afgelopen zaterdag 17 juni was er een spannende ontknoping op sportpark De Bongerd. Daar vond de Renes 35+ finale plaats tussen Van Zwitserland en Stoomerhuitte, die door eerstgenoemde met 5-3 werd gewonnen. Daarmee legde Van Zwitserland beslag op de felbegeerde Willem van Rijn Bokaal, vernoemd naar de oprichter van de 35+ competitie.

Het winnende team onderscheidde zich van vele teams door haar gedrevenheid, bezieling, passie, winnaars-mentaliteit en teamgeest. Aan het woord is de winnende captain Bram Hopmans.

Hoe voelt dit kampioenschap voor jou en je team?
“Dit kampioenschap doet ons erg goed. Na de verloren finale van vorig jaar tegen Optimaal Talent, hebben wij heel dit jaar naar deze finale toe geleefd. We zijn dit seizoen erg scherp en hebben alles gewonnen. We zijn dan ook erg trots dat we ij januari de Marcel Louter Herbstmeister Pokal en deze week de Willem van Rijn Cup hebben gewonnen dit jaar.”

Hoe kijk je terug op de finalewedstrijd?
“De finale was een slopende partij, zowel voor ons als voor Stoomerhuitte. We hadden er heel veel zin in, zeker omdat we met veel van de spelers van Stoomerhuitte vroeger hebben samengespeeld. Het was alleen erg warm en daardoor was het tempo laag. Gelukkig kwamen we snel op 2-0 voorsprong door Ferry van der Linden. Het werd nog spannend, want voor rust trok Stoomerhuitte de stand weer recht naar 2-2 en zo gingen beide ploegen de rust in. Na een peptalk van onze ervaren verdediger Hans Stoop en even goed doorgenomen te hebben hoe de verdediging moest staan, liepen we uit naar 4-2 en konden we eindelijk de bal wat rustiger rond laten gaan. Het werd wel weer even spannend door de 4-3, maar gelukkig was daar Ferry weer voor zijn hattrick en werd het uiteindelijk 5-3. De finale liep qua scoreverloop niet helemaal zoals we voor ogen hadden, maar we hebben alles gegeven en uiteindelijk met veel trots de beker binnen gehaald.”

Wat maakt de Renes 35+ competitie zo leuk of zelfs zo onweerstaanbaar?
“Wij vinden 35+ competitie geweldig. Wij zijn (bijna) allemaal hier bij de BVV op 6-jarige leeftijd begonnen en kennen elkaar al dus zo’n 36 jaar. Iedereen is een andere weg gegaan qua voetbalcarrière, maar zijn wel altijd een hechte vriendengroep gebleven. Voor ons was het fijn dat de 35+ een mogelijkheid is om samen weer bij elkaar te voetballen. Iedereen van ons heeft een druk leven, daarom is het om de week op zaterdag om 12.45 uur thuis te voetballen een leuke manier elkaar geregeld te zien en daarna gezellig een biertje drinken ideaal.”

Wat wil je nog kwijt?
“Wij vinden het erg leuk hoe jullie, Jeroen van Weijen en Viktor Steijger, de organisatie hebben overgenomen dit jaar. Leuke initiatieven en promoties, zoals meerdere Cups, het Optimaal Talent voetvolley toernooi en de Pubquiz. Niets ten nadele van Marcel, want die organiseerde het ook erg goed. Wij konden op de zaterdag wel wat meer teams erbij hebben en jullie hebben er nu al voor komend jaar 2 bij geregeld! Jullie enthousiasme is erg motiverend en wij zullen aan zoveel als mogelijk met de andere activiteiten meedoen. Heel erg bedankt en tot volgend jaar!”

Ook coördinatoren Jeroen van Weijen en Viktor Steijger beleefden veel plezier aan de seizoensafsluiting. De finalisten maakten er ook in de derde helft namelijk een geweldige voetbalmiddag van.

“Het feestje in de 3e helft werd nog, onder de muzikale klanken van een heerlijke JBL Partybox, tot laat in de middag gevierd met een grandioos BBQ-feestje dat door Van Zwitserland zelf werd georganiseerd. Ze hadden dit feestje ook voor de mannen van Stoomerhuitte op touw gezet. En voor de gezinnen en de 35+ coördinatoren. Het werd een hartverwarmend tafereel. Hun blij makende actie verdient beslist navolging komend seizoen.

We hebben dit jaar genoten van de blije gezichtjes, de vrolijkheid en dankbaarheid voor al het leuke organisatiewerk dit jaar in de bruisende 35+. Daar worden ze zelf ook nog enthousiaster van. Wat hebben we in Barendrecht toch goud in handen met dit 35+ pareltje. Inderdaad, voetbal is ook op latere leeftijd nog één grote geluksmaker.

Van elkaar, voor elkaar! Er zijn vele leuke ideeën en suggesties voorbij gekomen om komend jaar een nog gaver 35+ jaar te maken. En waarom ook niet?! We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie en in september gaat de bal weer rollen in de Renes 35+ competitie. Geniet, ontspan en tel af naar nog meer gelukmakerij in de 35+!”