VALSE START VOOR BARENDRECHT, VERLIES BIJ AWC

Barendrecht is het nieuwe seizoen in de Derde Divisie B teleurstellend begonnen. De rood-witten, die in de voorbereiding ongeslagen waren gebleven, verloren het allereerste competitieduel uit bij AWC in het Gelderse Wijchen met 1-0.

Bij de ploeg van trainer Leen van Steensel, die zich vooraf duidelijk uitsprak te willen promoveren, keerde doelman Bradly van der Meer terug onder de lat. Op het middenveld was er weer plek voor Joey Jongman. Aness Serghini zat zijn laatste duel schorsing uit.

Voor AWC uit Wijchen was de wedstrijd een primeur, voor het eerst komt de Gelderse ploeg uit in de Derde Divisie, na de promotie van vorig seizoen. De thuisclub was na 12 minuten dicht bij succes, maar Tim Eekman haalde de inzet van Bas Broussard van de lijn. Vlak voor rust kreeg Robbert Olijfveld een kans, maar de bal ging er via een verdediger net niet in.

In de tweede helft keerde Jongman niet terug, hij werd vervangen door Taner Bayram. Barendrecht leek te gaan scoren na een verkeerde terugspeelbal, maar doelman Tijn van der Groes wist nog te redden.

1-0
Bij de eerste de beste aanval aan de overkant was het wel raak, Boy Visser passeerde Van der Meer en zette de debutant op voorsprong, 1-0. Barendrecht moest in de achtervolging en merkte dat AWC misschien niet de beste spelers had, maar wel een hechte ploeg, waartegen het op de stroeve grasmat lastig spelen was.

Van Steensel stuurde in de eindfase nog wat aanvallende wissels het veld in, zoals Niels Vorthoren en Sam van de Kreeke, maar ook zij konden geen potten breken. Olijfveld kreeg nog een mogelijkheid, maar zonder succes. De vijf minuten extra hielpen Barendrecht niet meer. Het eerste duel ging teleurstellend verloren.

AWC-Barendrecht 1-0 (0-0)
55. Visser 1-0
Scheidsrechter Van Veelen, gele kaarten: Jongman, Jouhri en Van der Stoep (Barendrecht), Pauwels en De Kruif (AWC).
Opstelling AWC: Van der Groes; Jansen, Landtang, Brussaard (80. R. Visser), Reuvers (59. Ubbergen), B. Visser (74. Kramer), De Bruijn (74. Engel), Saltani, Pauwels, Straten en Berends.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster, Jouhri (69. Brand); Dielhof (62. Vorthoren), Jongman (46. Bayram), Van der Stoep; Vugts (82. Dijkgraaf), Olijfveld en Mrowicki (69. Van de Kreeke).

Hoek
De eerste koploper in het nieuwe seizoen is Hoek dat zaterdag met maar liefst 6-1 won bij het Haagse Quick. Er zijn ook zondag nog wedstrijden, zoals UNA-SV Meersen.

UNA
Met UNA uit Veldhoven is de volgende tegenstander van Barendrecht genoemd. De rood-witten spelen komende zaterdag thuis tegen de Brabantse zondagploeg, dat zijn eerste duel met 3-1 won van SV Meerssen. De aftrap op De Bongerd is 14.30 uur.

GVVV
Voor het toernooi om de grote KNVB-beker heeft Barendrecht geloot tegen GVVV. De uitwedstrijd in Veenendaal wordt op dinsdag 19 september om 20.00 uur afgewerkt.