TWEEDE WINST VOOR BARENDRECHT

Barendrecht 1 heeft zaterdag zijn tweede overwinning in drie competitieduels geboekt. Na de thuiszege op Ter Leede vorige week (4-1), volgde nu een 3-2 overwinning bij ODIN ’59.

In Heemskerk raakte de thuisploeg in de eerste helft twee keer de paal, maar kreeg ook Barendrecht kansen. Een daarvan werd halverwege de eerste helft verzilverd door Peter de Lange, die in zijn vierde duel op rij doel trof (1-0). In de tweede helft begon ODIN ’59 opnieuw gevaarlijk, maar leken de rood/witten halverwege de tweede helft de klus te klaren: eerst maakte aanvoerder Max van Dijk 2-0, drie minuten later kwam Barendrecht via Marouane Bakour zelfs op een 3-0 voorsprong.

Toch werd het nog spannend in Heemskerk, toen de thuisploeg een kwartier voor tijd een penalty benutte (3-1). Tien minuten later werd het zelfs 3-2, waarna Barendrecht een angstige slotfase tegemoet ging. ODIN ’59 klopte op de deur en raakte in blessuretijd zelfs de lat, maar een strafschop maakte even later aan alle onzekerheid een eind: Peter de Lange schoot vanaf de stip zijn vierde competitietreffer binnen (4-2). In de slotseconde maakte ODIN ’59 alsnog een derde treffer, maar verder dan 4-3 liet Barendrecht de thuisploeg niet komen en dus boekten de rood/witten hun tweede zege in het nog prille seizoen.