START NIEUWE SEIZOEN STAP DICHTERBIJ DOOR VERSOEPELING CORONAMAATREGELEN

De bal gaat waarschijnlijk snel weer rollen op de amateurvelden! Met de woensdagavond aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komt de start van het nieuwe voetbalseizoen een flinke stap dichterbij, en zijn wellicht zelfs al wat voetbalactiviteiten mogelijk in de zomermaanden.

Vanaf 1 juli mag iedereen weer sporten zonder fysieke beperkingen, waar senioren nu nog 1,5 meter afstand moeten houden. Alle voetballers kunnen zich zodoende op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. De competities in het amateurvoetbal kunnen naar alle waarschijnlijkheid nagenoeg starten op de reguliere data van de speeldagenkalender. Voor amateurclubs betekenen de nieuwe versoepelingen bovendien dat zij weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen, mits ze zich houden aan de basisregels en 1,5 meter afstand houden. Ook sportkantines mogen definitief vanaf 1 juli weer open. Het sanitair bij de verenigingen, zoals douches, mogen ook weer gebruikt worden. Ook de binnensporten zoals zaalvoetbal worden vanaf 1 juli toegestaan, inclusief wedstrijden.

Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, kan het alsnog een mooie sportzomer worden: “Ik vind het bijzonder prettig dat nu echt iedereen weer mag voetballen. Dankzij de laatste versoepelingen gaat de bal eindelijk weer rollen bij alle doelgroepen en leeftijdscategorieën. Er is voor de vrijwilligers nog veel werk te verzetten, maar daar gaan wij hen volop mee helpen. We hebben het allemaal behoorlijk gemist maar gelukkig kunnen de 1,2 miljoen amateurvoetballers samen met alle vrijwilligers weer toeleven naar de gekoesterde voetbalweekends en het verenigingsleven.”

BVV Barendrecht is uiteraard blij dat de versoepelingen doorgaan. De eis blijft wel gelden dat er buiten het veld, dus langs de lijn en in de kantine, 1,5 meter afstand wordt gehouden. De komende dagen wordt besproken op welke manier daar invulling aan wordt gegeven binnen de BVV. Daarover volgt binnenkort nader bericht.