SPREEKUUR FYSIOTHERAPIE CURE+

Vanaf het seizoen 2022-2023 werkt de afdeling verzorging van BVV Barendrecht samen met Fysiotherapiepraktijk Cure+. Cure+ zal een bijdrage leveren aan de sportmedische zorg en blessurepreventie op de club.

Spreekuur
Op maandagavond is Cure+ aanwezig om het medisch spreekuur bij BVV Barendrecht op de Bongerd te verzorgen. Dit is een kosteloos inloopspreekuur voor alle voetballende leden van BVV Barendrecht. Ben je geblesseerd geraakt in het weekend of heb je een langer bestaande blessure of vraag, kom dan langs op maandagavond!

Het spreekuur is van 18:00 tot 20:00 en vindt plaats in kleedkamer B onder de tribune.

Wat kun je verwachten?

  • Een korte screening waarbij het ontstaansmoment en het beloop worden besproken.
  • Een kort onderzoek van de blessure.
  • Een beoordeling van de ernst van de klacht en een bepaling of verder onderzoek noodzakelijk is.
  • Een advies en een mogelijke doorverwijzing naar de hoofdlocatie voor verder onderzoek en behandeling. Het kan zijn dat deze afspraak plaatsvindt bij een andere collega van Cure+.
  • Bij de selectieteams vindt (indien daarvoor toestemming gegeven is) terugkoppeling plaats aan de afdeling verzorging, die de communicatie onderhoudt met trainers en andere betrokkenen.

Mogelijk wordt geadviseerd om de klacht verder te onderzoeken en te behandelen op de hoofdvestiging. Hiervoor zal dan een reguliere afspraak voor fysiotherapie ingepland worden. Houd er rekening mee dat vanaf het eerste contact na het spreekuur het vervolgonderzoek en eventuele vervolgbehandelingen worden gedeclareerd bij je zorgverzekeraar volgens de daarvoor geldende regels.

Over Cure+
Het sport- en revalidatiecentrum van Cure+ is gevestigd in Sportcentrum Wellnesselande (Bijdorp-Zuid 1) in Barendrecht.

De praktijkruimte van Cure+ is goed gefaciliteerd, zodat leden van BVV Barendrecht goed aanvullend onderzocht, behandeld en gerevalideerd kunnen worden. Hier werken diverse gespecialiseerde therapeuten samen om sporters zo goed mogelijk te begeleiden terug naar het veld! Op deze locatie wordt tevens echografie gedaan, waardoor bij sommige blessures een specifieke diagnose gesteld kan worden en direct de prognose voor herstel scherp te stellen is.

Bij de terugkeer van selectiespelers op het trainingsveld bij BVV Barendrecht wordt de fase naar wedstrijdfitheid in samenwerking met de verzorgers van BVV Barendrecht ingericht.

Mocht je niet op het inloopspreekuur kunnen komen, dan is het ook mogelijk direct een afspraak te maken op de praktijklocatie. Bel dan 010 307 2004 en geef aan dat je voetbalt bij BVV Barendrecht. Via https://www.cureplus.nl/locatie/wellnesselande is een indruk te verkrijgen van de hoofdlocatie in Barendrecht.

Pieter van Campenhout is sportfysiotherapeut en zal namens Cure+ aanwezig zijn op de maandagavonden voor het spreekuur. Hij is tevens bereikbaar via p.vancampenhout@cureplus.nl.