BARENDRECHT VERLIEST BIJ HEKKENSLUITER GOES

Barendrecht is de derde periode in de Derde Divisie slecht begonnen. De rood-witten verloren zaterdag in Zeeland met 3-2 van hekkensluiter Goes, dat de weinige kansen wel benutte. De kans op een ticket voor de nacompetitie wordt daarmee niet groter op een dag dat alle concurrenten punten lieten liggen.

Afgelopen dinsdag had de ploeg van trainer Richard Elzinga nog een geringe mogelijkheid op dit toetje, maar door de 0-0 bij Excelsior’31 en de winst van Sparta Nijkerk stond Barendrecht met lege handen. De derde periode of een hoge positie in de eindstand zijn nog de enige mogelijkheden op succes dit seizoen. Sinds DOVO uit was Barendrecht na de winterstop niet meer verslagen. Dat dat uitgerekend bij nummer laatst Goes wel gebeurde, kwam dan ook als een verrassing.

Elzinga kon zaterdag weer een beroep doen op Ugur Altintas, die terug was van een schorsing. In de basis ook weer een plek voor Kayo Renwarin, op de positie van de geblesseerde Stanley Husen.

De eerste mogelijkheid was voor Marouane Bakour, zijn schot eindigde op de vuisten van de Goes-keeper. Barendrecht-collega Jeffrey Verkerk redde aan de overkant, maar kon niet voorkomen dat Francis Kabwe Manengela er binnen het kwartier 1-0 van maakte. Kansen voor Niels Vorthoren en Joey Jongman hadden geen resultaat, een poging van Sylvio Hage voor Goes had wel succes, 2-0. Zo liep Barendrecht al  rap achter de feiten aan. Niels Vorthoren maakte er tien minuten voor rust 2-1 van. Barendrecht had pech dat een vrije trap van Jongman de lat schampte. Ook Romano van der Stoep kreeg de bal er niet in.

Na de rust kwamen Kevin Cornet en Bart Deprez het veld in voor Peter de Lange en Marouane Bakour. Deprez – oud-speler van Goes – kreeg al snel een kans maar schoot voorlangs. Er kwamen meer mogelijkheden, voor Deprez en Vorthoren, maar zonder succes. Boban Lazic viel in voor Van der Stoep. Vlak voor tijd maakte de net ingevallen Riad Elloukmani er 3-1 van. In de extra tijd zorgde Joey Jongman nog voor 3-2, maar dichterbij kwam Barendrecht niet. Een onnodige nederlaag omdat Barendrecht slecht afwerkte en Goes dat veel efficiënter deed.

Peter de Lange zorgde in de beginfase voor de nodige dreiging voor het Goes-doel.
Marouane Bakour aan de zijlijn in duel met Jelle Klap
Veel denkwerk op de bank na een 2-0 achterstand.
Weinig tijd voor vreugde na de aansluitende treffer van Niels Vorthoren. Een snelle voortzetting op jacht naar de gelijkmaker voor de rust.
Romano van der Stoep ziet zijn kans naast gaan.
Ook voor Bart Deprez was het lastig grip te krijgen op het hobbelige gras en de harde wind.
Kayo Renwarin verdedigt met een lange bal uit.
Ugur Altintas verliest een kopduel van aanvoerder Ruben Hollemans.
Veel druk op de stugge verdediging van Goes in de slotfase.
Veel toekijkende Barendrechters na de beslissende counter van Goes. Riad Elloukmani scoort alleen voor Jeffrey Verkerk, 3-1

Goes-Barendrecht 3-2 (2-1)
13. 1-0 Kabwe Manengela, 24. 2-0 Hage, 35. 2-1 Vorthoren, 88. 3-1 Elloukmani, 90+2. 3-2 Jongman.
Scheidsrechter: Roeleveld. Gele kaart: Jongman (Barendrecht)
Opstelling Goes: Lentink, Klap, De Bert, Hollemans, Kabwe Manengela (86. Elloukmani), Van Hecke (55. Nguyen), Tiebosch, Hage (76. Clinckenaille), Malpauw (86. Van de Kreek), Roemeratoe en Mbikulu.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Renwarin, Van Dijk, Marshalmi; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep (74. Lazic); Bakour (46. Deprez), De Lange (46. Cornet) en Altintas.

Vijfde
Barendrecht blijft vijfde in de Derde Divisie met nu 37 punten uit 24 wedstrijden. Koploper Sparta Nijkerk verloor, maar blijft bovenaan omdat ook FC Lisse punten morste. Ook de achtervolgers Sportlust’46 en Excelsior’31 leden puntenverlies, Barendrecht verzuimde te profiteren. Er zijn nog 10 duels te gaan.

Sportlust’46
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen nummer 3 Sportlust’46 uit Woerden. Willen de rood-witten nog kans maken op de top drie, dan is winst noodzakelijk. Op De Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.