SCHEVENINGEN EN JONG ALMERE CITY NAAR TWEEDE DIVISIE

SVV Scheveningen

Scheveningen en Jong Almere City zijn volgend seizoen competitiegenoten van BVV Barendrecht in de Tweede Divisie. Op de slotdag van de nacompetitie wisten zij promotie naar het hoogste amateurniveau te bewerkstelligen.

Scheveningen leek na de 2-0 zege bij TEC op rozen te zitten, maar de ervaren ploeg uit Tiel trok de stand in Scheveningen snel gelijk. TEC was dichtbij een derde treffer en de verlenging was nabij, maar Scheveningen scoorde in blessuretijd toch de bevrijdende 1-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en komt de zaterdagploeg volgend jaar uit in de Tweede Divisie, terwijl TEC degradeert naar de Derde Divisie.

Ook FC Lisse speelt volgend seizoen een treetje lager; de Bollenploeg werd in de eerste ronde van de nacompetitie al uitgeschakeld door JVC Cuijk. Cuijk was in de slotronde van de nacompetitie echter niet opgewassen tegen Jong Almere City; de beloftes wonnen beide duels (2-1 en 3-1) en promoveerden daardoor probleemloos naar het hoogste amateurniveau. Ook Spakenburg en Jong Vitesse keren volgend seizoen terug in de Tweede Divisie; De Dijk en Achilles ’29 degradeerden rechtstreeks.