ROB VAN DEN EIJNDEN BARENDRECHTS SPORTVRIJWILLIGER VAN HET JAAR

Rob van den Eijnden

Rob van den Eijnden is vrijdagavond benoemd tot Sportvrijwilliger van het Jaar in de gemeente Barendrecht. De voormalig technische man van de BVV kreeg door burgemeester Jan van Belzen deze eretitel toebedeeld.

Maar liefst zestien jaar was Rob van den Eijnden verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken van BVV Barendrecht. Afgelopen zomer nam hij afscheid, waarbij de club ook zijn dank uitsprak voor zijn werkzaamheden door Rob te benoemen tot Lid van Verdienste. Vrijdagavond kwam daar een fraaie eervolle titel bij, toen Rob tijdens het Barendrechtse Sportgala uitgeroepen werd tot vrijwilliger van het jaar.

Voor twee andere BVV’ers was er een eervolle vermelding. In de categorie ‘Sportman van het Jaar’ behoorde aanvaller Ramy Salem van de Barendrechtse hoofdmacht tot de genomineerden. Sandra van der Beek, speelster in het tweede G-team van de rood/witten, was genomineerd voor de titel ‘Parasporter van het jaar’.

Het Sportgala werd voor de 43e keer georganiseerd in de gemeente. De organisatie was in handen van een nieuw comité, aangevoerd door Jos Vis en Leon van der Wilk. Ook de Buursportcoach en de gemeente Barendrecht leveren een bijdrage. Bij afwezigheid van Jos, die door ziekte moest afzeggen, nam Rowan Huijgen de honneuers voor hem waar. Rowan is een van de initiators van het Barendrechtse Sportcafé, dat twee keer per jaar alle sportbestuurders binnen Barendrecht samenbrengt. Via het Sportcafé werd onder meer de locatie gevonden voor het Sportgala, dat voor het eerst plaatsvond bij Hockeyclub Barendrecht.