PETER DE LANGE TERUG NAAR BARENDRECHT

Peter de Lange

Peter de Lange keert volgend seizoen terug naar Barendrecht. De 30-jarige aanvaller begon zijn voetballoopbaan op sportpark De Bongerd, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Vanuit de A-junioren beproefde hij zijn kansen bij de profs en kwam hij uit voor Jong Willem II, Jong Excelsior en Jong Feyenoord, voordat hij in 2010 terugkeerde bij BVV Barendrecht en twee jaar uitkwam voor het eerste elftal.

In de zomer van 2012 maakte Peter de overstap naar regiogenoot Capelle en speelde hij twee seizoenen op sportpark ’t Slot. Daarna volgde een overgang naar Spakenburg, waar hij eveneens twee jaar voor actief was. Bij ASWH keerde Peter in 2016 terug in de regio en in zijn eerste seizoen in Hendrik-Ido-Ambacht bereikte hij met liefst 20 treffers de derde plaats op de topscorerslijst van de Derde Divisie. Afgelopen zomer volgde een transfer naar Spijkenisse, waar hij tot nu toe vijf competitiedoelpunten voor maakte. In de zomer van 2019 keert Peter terug naar de club waar hij opgroeide en waar hij tevens wordt herenigd met Jack van den Berg, die ook in 2010 zijn trainer was bij de rood/witten.

“Elke keer als ik sportpark De Bongerd op loop voelt het voor mij direct als thuiskomen, dus daarom is het fijn om terug te keren. Ik heb er ongelofelijk veel zin in om de kans te pakken om mijn carrière als voetballer hier te mogen afsluiten!”, blikt Peter vooruit. “Met het terughalen van Peter halen we niet alleen een balvaste spits met scorend vermogen terug naar De Bongerd, maar het is ook een echte Barendrechtse jongen uit onze eigen opleiding. Daar zijn we enorm blij mee!” vertelt Rob van den Eijnden namens de technische commissie⁣.