ONNODIG VERLIES VROUWEN 1 IN EERSTE RONDE NACOMPETITIE

Terwijl elders op sportpark de Bongerd de kampioenen van het seizoen werden gehuldigd, maakte Barendrecht Vrouwen 1 zich zaterdagmiddag om 17.00 uur op voor de eerste ronde van de nacompetitie tegen zondag Hoofdklasser Trekvogels VR1 uit Nijmegen.

Barendrecht begon goed en scherp aan het duel, voornamelijk over de flanken kwamen onze dames in de beginfase een paar keer goed door. In de 12e minuut was het Iris die met een lange pass Rebekka de diepte in stuurde. Ze kon zo alleen op de het doel af en ze schoof de bal beheerst langs de keepster in de verre hoek (0-1).

Hierna golfde de wedstrijd wat heen en weer. Leah moest redding brengen op een afstandsschot van de thuisploeg, terwijl aan de andere kant Kimberley haar schot gered zag worden door keepster en de paal. De grootste kans in de eerste helft voor Trekvogels kwam voort uit een te korte terugspeelbal waar de spits van de thuisploeg bijna van kon profiteren, maar een zeer goede redding van Leah voorkwam een tegendoelpunt.

Barendrecht was de eerste helft de beter voetballende ploeg en kreeg ook de meeste kansen op om de voorsprong uit te breiden, maar de schoten van onder andere Kimberley en Michelle gingen net naast en over of werden door de keepster gered. Met een magere 0-1 voorsprong ging men dus de rust in.

De tweede helft was het eerste wapenfeit wederom voor de rood/witten, een goede voorzet van Iris werd door Diede naast gekopt. Hierna zakte de ploeg wat weg en Trekvogels kreeg hierdoor wat meer grip op de wedstrijd, wat ook weer wat meer mogelijkheden opleverde. Nadat Leah het eerste waarschuwingsschot op haar doel nog wist te pareren, was de volgende kans voor de thuisploeg wel raak 1-1.

Met een goed schot van Emma, wat rakelings voorlangs ging, probeerde Barendrecht zich weer in de wedstrijd te knokken, maar door het spel van de tegenstander en in zekere mate ook door de weinig consistente fluitende leidsman kwamen onze vrouwen niet echt meer in hun spel. Tien minuten voor tijd werd een overtreding op Diede over het hoofd gezien en de daaropvolgende valpartij binnen het zestienmeter gebied werd door de scheidsrechter met een strafschop bestraft. De thuisploeg wist dit buitenkansje te benutten en kwam zo op een 2-1 voorsprong.

Barendrecht probeerde het nog wel, maar echte grote kansen bleven uit. In blessuretijd was het de thuisploeg die na een goede counter de eindstand op 3-1 bepaalde. Daardoor was de nacompetitie na één ronde voorbij voor de Barendrecht Vrouwen. Met een onterecht en onnodig verlies voor de dames van trainers Lucas, Mo en Dinesh werd het mooie seizoen daardoor toch een beetje in mineur afgesloten.

Trekvogels VR1 – BVV Barendrecht VR1 3-1 (0-1)
12. 0-1 Rebekka van Esch
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Mandy de Jong; Diede van der Knaap, Miesha Leemans (88. Mischa Lima), Sienna Shew-Atjon (60. Athina van Bolhuis); Kimberley Greven (88. Madeleine Pols), Rebekka van Esch, Michelle Stubbs (60. Emma Kocabas).