NOG NIET ALLE VELDEN OP DE BONGERD BESPEELBAAR

Vanwege de langdurige droogte en de uitloop van de renovatie van de kunstgrasvelden, zijn helaas nog niet alle velden op sportpark De Bongerd bespeelbaar. Vandaag volgde hierover een update vanuit de gemeente Barendrecht, die alle velden in beheer heeft.

De twee gerenoveerde kunstgrasvelden worden opgeleverd op respectievelijk zaterdag 3 september (veld 9) en op vrijdag 9 september (veld 8). De natuurgrasvelden 2, 4, 5 en 6 hebben vanwege de langdurige droogte veel te verduren gehad en zijn nog niet voldoende hersteld om het seizoen (volledig) te starten. De gemeente doet er alles aan om de vier velden zo snel mogelijk speelklaar te maken. Om de belasting te beperken worden de velden 4 en 5 klaargemaakt om op zaterdag 3 september alleen wedstrijden onder KNVB-regie te spelen. Er zijn dus geen oefenduels mogelijk.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de velden, zullen zaterdag waarschijnlijk niet alle thuiswedstrijden op sportpark De Bongerd door kunnen gaan. Het wedstrijdsecretariaat besluit in overleg met de KNVB in de loop van deze week welke duels uit het programma er uitgesteld moeten worden. Een eventuele afgelasting zal via de teamleider en/of de Voetbal.nl app gecommuniceerd worden.

Ook de trainingsmogelijkheden zijn daardoor nog even beperkter dan gebruikelijk. De gemeente bekijkt per week hoe de situatie met de natuurgrasvelden is en welke velden er kunnen worden vrijgegeven om op te trainen. Tot die tijd zullen de betrokken trainers en coördinatoren vanuit de technische jeugdcommissie worden ingelicht hoe het trainingsschema er in de komende weken uit gaat zien.

Wij begrijpen hoe vervelend de situatie is voor alle voetballers, maar vertrouwen op begrip in deze overmacht situatie.