MEER DAN TWINTIG BVV’ERS VIEREN JUBILEUM

Maar liefst vierentwintig BVV-leden vierden afgelopen jaar een jubileum als lid van de voetbalvereniging. Tijdens de Algemene Ledenvergadering eind mei werden ze gehuldigd voor 25, 40, 50, 60, 70 en 75 jaar lidmaatschap van BVV Barendrecht.

De grootste groep jubilarissen bestaat traditioneel uit de zilveren jubilarissen. Raymond ter Borg, Carlo van den Eijnden, Bep van der Heijden, Carlo Maat, Arthur de Man, Mattheus Piek, O.T.A. Ruijs, Justin Schop, Arjan Sluimers, Pascal Strijbosch, Elroy van Vliet, Henk Vosselman en Arie Wesdijk werden gehuldigd omdat zij 25 jaar lidmaatschap achter hun naam hebben staan.

Voor drie leden lag er een speldje en oorkonde voor 40 jaar lidmaatschap klaar. Lid van Verdienste Ruud Kuiper, afkomstig uit een echte voetbalfamilie waar het vrijwilligerswerk in de genen zit, staat nog altijd achter de bar voor de club en langs de lijn bij zijn beide zoons. Ook leeftijdgenoot en stille kracht Marco den Otter is 40 jaar lid en komt nog af en toe in actie in de Renes 35+ competitie. Dennis van der Pas, ook al uit zo’n bekende BVV-familie, was helaas verhinderd en werd op afstand bedankt voor 40 jaar BVV Barendrecht.

Vijf jubilarissen zijn al meer dan een halve eeuw aan de BVV verbonden. Onder hen Gert Onnink, die sinds mensenheugenis de wedstrijdverslagen van Barendrecht 1 verzorgt, voorheen betrokken was bij het maandblad ‘Barendrecht Thuis’ en nog elk jaar trouw meeschrijft aan de presentatiegids van de club. Bovendien is Gert al vanaf de oprichting actief in de 35+, waar hij bij de meervoudig kampioensteam speelt dat tegenwoordig de naam ‘Stoomerhuitte’ draagt. Eveneens 50 jaar lid was Ton Roterman, tot voor kort eveneens nog actief in de 35+-competitie en daarvoor jarenlang een vaste bespeler van een van de lagere seniorenelftallen.

Bestuurslid facilitaire zaken Jan Versluis mocht ook als 50-jarige jubilaris naar voren komen. De van oorsprong Schiedammer was de nodige jaren jeugdleider, zette met zijn broers een succesvolle verfhandel op en maakt inmiddels al een aantal jaar onderdeel uit van het hoofdbestuur van de BVV. Als vast onderdeel van de vijfde colonne bezoekt Jan bovendien trouw alle wedstrijden van Barendrecht 1 door heel Nederland. Ook Theo Baan, met zijn actiefoto iconisch geportretteerd in de bestuurskamer, maakt deel uit van de 50-jarige jubilarissen. Hij was helaas verhinderd, net als mede-jubilaris Joop Groeneweg. Die was de enige uit het gezin Groeneweg die na de verhuizing van Smitshoek naar Barendrecht voor De Bongerd koos, waar zijn drie broers aan de Voordijk blijven voetballen. Het verhinderde duo werd bij verstek bedankt voor hun 50-jarig lidmaatschap.

Nog tien jaar langer lid is Arie Fok. Als een van de gezichten van het horecateam beheerde hij geruime tijd de kantine, organiseerde hij leuke toernooien en was hij een van de sterkhouders van de roemruchtige feestweken, waar hij veel energie in stak om met de andere horecavrijwilligers onvergetelijke avonden op de BVV te verzorgen. Alweer meer dan tien jaar staat Arie nu met een vaste groep kompanen aan de buitenbar om tijdens thuiswedstrijden het Barendrecht-publiek van een natje en droogje te voorzien. Hij vierde eind mei zijn 60-jarig jubileum bij de BVV.

Toch werd Arie qua dienstjaren nog overtroffen door Henk Kooijman. De voormalig keeper van BVV 1 – die nota bene aan de Middeldijk nog als linksbuiten begon – vierde 70 jaar lidmaatschap. Op een klein uitstapje naar buurman Heerjansdam na is Henk al zeven decennia sportief maar ook als vrijwilliger onderdeel van BVV Barendrecht. Hij was keeperstrainer bij de junioren en senioren, leider bij A1, tweede en derde elftal, elftalleider bij de hoofdmacht en steekt voor zover het fysiek het toelaat nog altijd zijn handen uit de mouwen in de werkploeg. Niet voor niets werd Henk al in 1986 benoemd tot Lid van Verdienste, samen met vier andere BVV-prominenten. Ook in de 5e Colonnebus heeft Henk een gereserveerde plaats, zodat hij de verrichtingen van het vlaggenschip na 70 BVV-jaren nog altijd op de voet kan volgen.

Daags voor de ledenvergadering werd Karel van der Waarde tenslotte al gehuldigd voor 75 jaar lidmaatschap van de BVV. Het 87-jarige Erelid van de club kon niet bij de huldiging van de jubilarissen zijn, maar gezien zijn bijzondere jubileum heeft de club daar toch persoonlijk aandacht aan geschonken.

Ruud Kuiper – 40 jaar lid van BVV Barendrecht
Marco den Otter – 40 jaar lid van BVV Barendrecht
Gert Onnink – 50 jaar lid van BVV Barendrecht
Ton Roterman – 50 jaar lid van BVV Barendrecht
Jan Versluis – 50 jaar lid van BVV Barendrecht
Arie Fok – 60 jaar lid van BVV Barendrecht
Henk Kooijman – 70 jaar lid van BVV Barendrecht