MARTIN SELTENRIJCH BENOEMD TOT ERE-VOORZITTER BVV BARENDRECHT

Martin Seltenrijch is benoemd tot Ere-voorzitter van BVV Barendrecht. In november droeg Martin na 14 jaar voorzitterschap het stokje over en als dank voor zijn jarenlange inzet voor de club ontving hij de bijzondere eretitel. Bestuurslid Wim Milder overhandigde hem na de wedstrijd van Barendrecht tegen Sparta Nijkerk de erepredicaten.

De vrijwilligerscarrière van Martin bij BVV Barendrecht begon al rond 1990, meer dan 30 jaar geleden. Hij was jeugdleider en coördinator bij de A-junioren voordat hij scheidsrechter werd. “Na een drukke week vind ik het leuk om op zaterdagmiddag een wedstrijdje te fluiten”, vertelde Martin in 2006 in een kort interview in de presentatiegids. Niet veel later stonden zijn drukke weken volledig in het teken van de BVV, want in 2008 werd Martin voorzitter van de club. In zijn debuutjaar won Barendrecht een memorabel oefenduel met 2-1 van Feyenoord en al snel volgde meer sportief succes: in 2009 won Barendrecht de landelijke amateurbeker en een jaar later werd Barendrecht zelfs kampioen in de hoofdklasse en kwalificeerde het zich als allereerste ploeg voor de nieuwe Topklasse. Weer een paar jaar later volgde een ander hoogtepunt: de realisatie van de nieuwe tribune langs het hoofdveld, waar de BVV nog altijd met veel plezier gebruik van maakt en waar Martin een van de voorvechters voor was.

Martin slaagde er samen met de andere bestuurders ook in om de financiële situatie van BVV Barendrecht te versterken, loodste de club door lastige periodes met bijvoorbeeld de ‘affaire Van der Pluijm’, maar recenter ook de coronaperiode die veel improvisatie vroeg van de BVV-bestuurders. Ondertussen liep Martin op de achtergrond vele gaten dicht die ontstonden doordat het steeds lastiger werd voldoende vrijwilligers te vinden. En hoewel Martin in november stopte als voorzitter van de BVV, is hij nog altijd intensief betrokken bij het eerste elftal als voorzitter van de Stichting Amateurvoetbal Barendrecht.

Als voorzitter van de BVV heeft Martin bijna 15 jaar een onmisbare rol gespeeld. BVV Barendrecht is zeer dankbaar voor zijn jarenlange inzet en beloont dat graag met het Ere-voorzitterschap van de vereniging! Martin is daarmee na Simon Kelder (1988) en Klaas Groenendijk (2003) de derde die deze eretitel toebedeeld krijgt.