LID VAN VERDIENSTE ENGEL BOER OVERLEDEN

Engel Boer Lid van Verdienste

Met groot verdriet heeft BVV Barendrecht vernomen dat Engel Boer donderdag plotseling is overleden. Het Lid van Verdienste van BVV Barendrecht werd 86 jaar.

Al in 1950 werd Engel lid van BVV Barendrecht, zodat hij maar liefst 73 (!) jaar aan de rood/witten verbonden was. Als stoere middenvelder ging hij in de jaren ’50 en ’60 voorop in de strijd bij het eerste elftal, waarbij hij bovendien een verwoestend afstandsschot in de benen had. Nog altijd volgde de voormalig speler van het eerste elftal de verrichtingen van het vlaggenschip van BVV Barendrecht op de voet.

Na zijn maatschappelijke carrière keerde Engel aan het begin van deze eeuw terug bij BVV Barendrecht, om zich als trainer in te gaan zetten voor de jongste voetbaljeugd van de club. Hij trainde maar liefst 16 jaar de kersverse voetbaltalenten van de BVV bij de Bongerdjes en de Champions League. Die trainen elke woensdagmiddag en spelen op zaterdag onderlinge wedstrijden in shirts van topclubs uit het internationale voetbal. In 2018 stopte hij met zijn trainersactiviteiten bij de rood/witten. Als dank voor zijn inzet werd hij toen benoemd tot Lid van Verdienste van BVV Barendrecht (foto).

Ook veel familie en vrienden van Engel zijn actief bij BVV Barendrecht. De club wenst alle nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van het onverwachte verlies. De details over de uitvaart zijn nog niet bekend.

Ter nagedachtenis aan Engel Boer wordt zaterdag voor Barendrecht – Genemuiden een minuut stilte gehouden. Daarbij wordt ook de ons eerder deze week ontvallen oud-keeper Kees Bunk herdacht.