KOPLOPER AFC TE STERK VOOR BARENDRECHT

Barendrecht heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen in de Tweede Divisie. Nadat de rood/witten al vroeg in het duel met tien man kwamen te staan, boekte koploper AFC uiteindelijk een eenvoudige overwinning.

Het geplaagde Barendrecht kreeg opnieuw een vroege tegenslag te incasseren. In de scherpe openingsfase moest de scheidsrechter al snel ingrijpen om het duel niet te laten ontsporen. Hij trok drie gele kaarten, maar Ilyas Oulad-Ali moest na tien minuten zelfs met rood naar de kleedkamer na een grove charge op targetman Yordi Teijsse. Diezelfde Teijsse zorgde vijf minuten voor rust voor de voorsprong voor de Amsterdammers (0-1), nadat keeper Nick van der Ploeg nog wel een schot van Raily Ignacio had gekeerd.

Na de rust probeerde Barendrecht alsnog de gelijkmaker te forceren en bleef het lang op de been tegen de koploper. Een kwartier voor tijd viel de beslissing alsnog, toen Yordi Teijsse zijn tweede treffer binnen kopte (0-2). Vlak daarna maakte Raily Ignacio er 0-3 van en stond de einduitslag op het bord.