KNVB-BEKER: BARENDRECHT LOOT UITDUEL BIJ GROENE STER

Het bekeravontuur van BVV Barendrecht gaat dit seizoen van start in Heerlen. De rood/witten werden dinsdagavond tijdens de loting voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker gekoppeld aan zondagclub Groene Ster.

De ploeg uit Heerlen eindigde vorig seizoen op de zesde plaats in de Derde Divisie zondag. Vooral in de tweede periode was Groene Ster op dreef, maar de Limburgers kwamen op doelsaldo uiteindelijk net tekort om de tweede periode op hun naam te schrijven en zich zo te kwalificeren voor de nacompetitie. Zodoende start Groene Ster ook dit jaar in de Derde Divisie zondag.

Barendrecht begint tegen Groene Ster hopelijk aan een nieuw bekeravontuur, dat vorig seizoen pas eindigde in de Johan Cruijff Arena. Daar werd de latere finalist en landskampioen Ajax gepaste tegenstand geboden; de Amsterdamse profs wonnen met 4-0 van de Bongerdbewoners. Groene Ster kwam in het verre verleden overigens nog verder in het bekertoernooi: in 1944 behaalden de Limburgers zelfs de finale, die met ruime cijfers een prooi was voor Willem II (9-2).

Het bekerduel tussen Groene Ster en Barendrecht wordt gespeeld op zaterdag 13 augustus in Heerlen, net als vijf andere kwalificatieduels. Liefst 24 competitiegenoten uit de Derde Divisie werden overigens vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde en zijn direct geplaatst voor de tweede kwalificatieronde, waarbij ook de ploegen uit de Tweede Divisie instromen.