JOEY JONGMAN SCHIET BARENDRECHT NAAR VOLGENDE BEKERRONDE

Barendrecht heeft zich woensdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de ‘grote’ KNVB-beker. De rood/witten klopten in het Noord-Hollandse Heemskerk ADO’20 met 3-2. Dat gebeurde in een heuse bekerthriller met een verlenging, waarin de ploeg van trainer Richard Elzinga tot twee keer een achterstand wist weg te werken. Toen iedereen zich al opmaakte voor het nemen van strafschoppen, ramde Joey Jongman de 2-3 tegen de touwen.

Barendrecht begon tegen ADO’20 (Derde Divisie zondag) in de vertrouwde formatie, zij het dat Marouane Bakour de voorkeur kreeg boven Romano van der Stoep. Bart Deprez zat weer op de bank.

Sportpark De Vlotter was voor het bekerduel gevuld met pakweg 400-500 man en dat zorgde voor cupsferen in Noord-Holland. De thuisclub kwam na 12 minuten op voorsprong door Maurizio Brenna, 1-0. Na een half uur trok Barendrecht de stand weer gelijk. Uit een hoekschop hakte Max van Dijk de 1-1 binnen. Helaas was de vreugde van korte duur en was het weer Brenna die Jeffrey Verkerk verschalkte, 2-1. Met deze stand brak ook de rust aan.

Na de onderbreking was Barendrecht de betere ploeg en ging op weg naar de gelijkmaker. Er kwamen kansen voor Ugur Altintas, zonder resultaat. Tim Eekman had pech toen hij de lat raakte boven ADO’20-keeper Haggerty. Elzinga stuurde twee wissels het veld Qrushinco Rosina en Peter de Lange voor Bakour en Anass Masrhalmi. De druk op het Heemskerkse doel nam toe. Danny Monster was dicht bij de gelijkmaker, die een kwartier voor tijd dan toch viel. Weer uit een hoekschop en weer zorgde een verdediger – Stanley Husen – voor de treffer, 2-2.

Dik verdiend in deze fase van de wedstrijd. Barendrecht ging op zoek naar meer, maar slaagde daar niet meer in in de reguliere speeltijd van negentig minuten. Het werd dus 2 x 15 minuten verlengen, en daarin richtte ADO’20 zich weer wat op. De thuisploeg kreeg kansen, maar Verkerk en de zijnen bleven overeind.

Romano van der Stoep leek in de tweede verlenging op weg naar een treffer, maar stuitte op Haggerty. Ook Altintas probeerde het met een pegel, weer gestopt door de keeper. Zouden strafschoppen dan de beslissing moeten brengen? De klok stond al op 122 minuten toen Joey Jongman zijn allesbeslissende schuiver plaatste, 2-3. Dolle vreugde bij Barendrecht dat een bekerronde verder is, de kassa zag rinkelen en nu maar moet hopen op een goede loting.

Niels Vorthoren voorbij tegenstander
Anass Masrhalmi wordt gestuit bij een aanval over links
Max van Dijk heeft de gelijkmaker gescoord, 1-1. Hij tikte binnen achter zijn standbeen langs.
Marouane Bakour wordt opzij gezet. Keeper Björn Haggerty kan ingrijpen.

De licht geblesseerde Danny Monster streed met 100% inzet. Hij viel later met kramp uit.
Tim Eekman knalt op de lat.
Stanley Husen en Niels Vorthoren zien de bal rakelings langs het doel gaan.
Een inzet van Stanley Husen wordt door een ADO ’20 verdediger een halve meter achter de doellijn weggekopt, 2-2
Joey Jongman kopt de bal door het strafschopgebied binnen.

De verlossende uithaal van Joey Jongman en de allerlaatste minuut van de verlenging, 2-3
Een uitgelaten stemming bij alles wat Barendrecht is, na een heuse KNVB-bekerthriller.

ADO’20-Barendrecht 2-3 (2-1) na verlenging
12. 1-0 Brenna, 30. 1-1 Van Dijk, 34. 2-1 Brenna, 74. 2-2 Husen, 120+1. 2-3 Jongman.
Scheidsrechter Eijgelsheim, gele kaarten: Vorthoren, Altintas, De Lange, Jongman en Van Dijk (Barendrecht), Dowaah (ADO’20).
Opstelling ADO’20: Haggerty; Opoku, Schuffelen, Kroon, M. Boom; S. Nijman (106. T. van Dijk), Boerlage (98. Postma), Amson (62. M. Nijman); Mazreku (76. Tesselaar), Brenna en Lute (80. Dowaah).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Cornet; Jongman, Monster (90. Van der Stoep), Masrhalmi (66. De Lange); Bakour (66. Rosina/117. Deprez), Vorthoren en Altintas.