JEUGDTALENTEN WILLEN KNALLEN BIJ BARENDRECHT 1

Barendrecht Onder-23 is de springplank van de jeugdopleiding naar het eerste elftal. Nadir Jouhri, Christian Bellassai en Nathan Canlas hopen de stap te maken. En dat het Onder-23 team vorig seizoen mede dankzij hen promoveerde, helpt om die stap kleiner te maken. Een interview uit de presentatiegids 2023/2024.

Hij werd lid op zijn vijfde, begon bij De Bongerdjes, en speelde nooit voor een andere club. Inmiddels is Nadir Jouhri volwaardig onderdeel van de A-selectie en speelde hij in het slot van vorig seizoen al heel wat wedstrijden in de basis van het eerste elftal. En dat voelt bijzonder, zegt Jouhri. “Ik ben enorm trots”, zegt de 19-jarige verdediger. “Ik ben echt een jongen van de club. Om dan nu in het eerste elftal te spelen, is echt heel gaaf.”

Niveauverschil
Jouhri is een van de talenten van Onder-23 die dit seizoen een kans krijgen in de hoofdmacht. Christian Bellassai en Nathan Canlas krijgen dezelfde kans. Ze volgen de route die BVV Barendrecht voor ogen heeft: van de jeugdopleiding via het Onder-23 team naar het eerste elftal. Stapje voor stapje, want het niveauverschil tussen Barendrecht 1 en Onder-23 is groot, zeggen de drie.

“Je merkt het aan alles”, zegt Bellassai. Hij speelde tot nu toe drie keer in het eerste (een oefenwedstrijd en twee Rijnmond Cup-duels) en voelt zich nog vooral speler van Onder-23, maar is net zo trots op de kans die hij nu krijgt. “Fysiek is het natuurlijk veel zwaarder in het eerste, de snelheid ligt hoger, noem maar op. Je merkt het in de training meteen: bij het eerste kun je misschien nog één fout maken, maar bij de tweede fout zitten ze meteen in je nek. Vind ik top! Daar word je alleen maar beter van.”

Veel talent in huis
Canlas speelt ook al zijn hele leven voor de BVV, vanaf zijn zesde. Hij begon in de Champions League, de interne competitie voor de jongste voetballers op De Bongerd. Vanaf zijn jongste jaren speelde hij samen met Jouhri, de twee werden vrienden. “Zo gaaf om nu allebei bij het eerste te zitten. Ik weet niet hoeveel speeltijd ik echt ga krijgen, ik ga gewoon elke kans pakken die ik krijg. Ik ben ambitieus maar besef ook waar ik nu sta. De stap van Onder-23 naar het eerste is groot.”

Die stap is in het afgelopen seizoen wel kleiner geworden, want de Barendrecht-beloften promoveerden in de winterstop naar de hoogste O23-klasse en wisten zich het half jaar daarna te handhaven. “Je voelt echt het verschil tussen die twee afdelingen”, zegt Bellassai. “Voor de winterstop waren we in bijna elke wedstrijd oppermachtig. Na de promotie voelden we duidelijk meer weerstand, en daar word je als speler beter van. Dat we zelfs nog een tijd lang bovenin meedraaiden in de hoogste afdeling, laat ook wel zien hoeveel talent we in huis hebben.

Uitdaging
Of dat talent zich ook vertaalt in een definitieve stap naar de hoofdmacht? Niets is zeker, al lijkt met name Jouhri al een eind op weg. “Maar het blijft een grote uitdaging. Ik ben gewoon heel blij met de kansen die ik bij de club krijg, om elke keer beter te worden en nu om in het eerste te komen. Je moet soms natuurlijk ook geduld hebben. Maar ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen, ik ga knallen vanaf de eerste dag.”

Christiaan Bellassai (links), Nadir Jouhri (midden) en Nathan Canlas (rechts)