JEUGDTALENT BAS VAN BAARDEWIJK BELEEFT SUCCESVOL EERSTE SEIZOEN BIJ SPARTA

Na een flitsend seizoen in de JO13-1 van BVV Barendrecht maakte Bas van Baardewijk in de zomer van 2020 de overstap naar Sparta Rotterdam. Na een succesvolle stage mocht hij zich klaarmaken voor een seizoen in de hoogste O14-divisie tegen clubs als o.a. Feyenoord, Ajax en PSV. Ondanks dat de coronamaatregelen enigszins roet in het eten gooiden beleefde Bas toch een bijzonder eerste seizoen. Zo werd zijn talent al vrij snel op waarde geschat door niet alleen Sparta maar ook door Ajax. Op sportpark ‘de Toekomst’ mocht Bas zelfs een trainingsstage afwerken. Met een mooie beoordeling keerde hij terug bij Sparta waar hij komend seizoen op sportpark ‘Nieuw-Terbregge’ in de O15 zal uitkomen. BVV Barendrecht is enorm trots op Bas zijn prestaties en stelde hem enkele vragen over zijn ervaring van afgelopen seizoen.

Hoi Bas, hoe gaat het? Heb je al plannen voor de vakantie?
Ja, alles gaat goed, ik heb drie weken vakantie van Sparta en we gaan lekker op vakantie. Ik ga in deze weken wel een beetje oefenen en ik krijg een trainingsprogramma om de conditie op peil te houden.

Hoe is je eerste seizoen bij Sparta geweest? Was het leuk en leerzaam?
Superleuk en leerzaam seizoen met veel trainingen en weinig wedstrijden, al hebben we wel onderlinge wedstrijden gespeeld.

Op welke positie(s) heb je gespeeld? En wat voor rol kreeg je bij die posities?
De laatste tijd speel ik voornamelijk links- en/of rechtsbuiten. Daarin krijg ik wel een vrije rol in de aanval, in de verdediging moet ik kort op de tegenstander zitten.

Wat zijn de grootste verschillen tussen BVV Barendrecht en Sparta?
Het niveau is heel technisch bij Sparta en alles gaat veel sneller. Ik train 5 keer per week (of vier keer en een wedstrijd) en de trainingen zijn langer.

Welke activiteiten hebben jullie bij Sparta gedaan tijdens de corona-lockdown?
Tijdens de eerste lockdown kregen we een trainingsprogramma voor thuis, maar gelukkig mochten we al snel weer gewoon trainen bij Sparta.

Hoe vond je het dat je bent gescout door Ajax en hoe was de stage?
Ajax was heel erg leuk natuurlijk! Een hele mooie kans om mezelf daar te laten zien. De Toekomst is ook echt wel indrukwekkend, het is een heel erg groot sportcomplex. Het was echt heel leuk om daar mee te mogen trainen en een onderlinge wedstrijd mee te mogen spelen. Ik heb een mooie beoordeling gehad van Ajax met verbeter- en positieve punten.

Heb je nog contact met spelers van Barendrecht en zo ja met wie?
Natuurlijk met trainers Kenchi en Coen van de voetbalschool en ook met de spelers Damian, Torsten, Rik en Tim.

Wat is je doel voor komend seizoen?
Mezelf positief blijven ontwikkelen en door mogen naar de onder 16 bij Sparta.

Vanzelfsprekend wenst BVV Barendrecht Bas ontzettend veel succes met het behalen van zijn doel voor komend seizoen en zijn voetbalcarrière bij Sparta. Wie weet zien we Bas nog eens terug op TV… Mocht dat niet lukken, dan is hij natuurlijk altijd weer welkom op sportpark de Bongerd. Bas, heel veel succes!