ING VERRAST BVV BARENDRECHT MET DRIEJARIG SPONSORCONTRACT

Sarina Wiegman ING

Het bestuur van BVV Barendrecht is dinsdagavond tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de Oranje-Leeuwinnen, die sinds 14 februari 2020 ook ambassadeur is van het meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de rood/witten een driejarig sponsorcontract krijgen van ING.

BVV Barendrecht krijgt dit contract omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen de vereniging. Op basis van dit voorstel is de BVV door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Wiegman vervolgens aan BVV Barendrecht en 59 andere clubs het bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Voorzitter Martin Seltenrijch is uiteraard blij met dit nieuws. “Het is een leuke en sympathieke manier om te horen dat de pitch van BVV Barendrecht is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij het meiden- en vrouwenvoetbal verder verankeren en het meiden- en vrouwenbeleid volledig integreren binnen de beleidsplannen van onze club.”

Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken.”

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. BVV Barendrecht is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. Wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen.”