G-VOETBALDAG MET MINI-TOERNOOI TERUG BIJ BVV BARENDRECHT

G-toernooi 2019

De G-voetbaldag van de Coaches Betaald Voetbal (CBV) keert – in gewijzigde vorm – terug bij BVV Barendrecht. Het evenement voor G-voetballers wordt in 2023 voor de 30e keer georganiseerd, waarbij de organisatoren de jubileumeditie hebben aangegrepen om de toernooivorm op zes locaties in het land terug te laten keren. BVV Barendrecht is een van de zes vereniging die op woensdag 13 september gastheer is voor het mini-toernooi. Op die woensdag vindt er in alle zes KNVB-districten in ons land een G-voetbaltoernooi plaats van 17.00 tot 20.00 uur. Bij elk toernooi nemen selecties van G-voetballers het tegen elkaar op onder het toeziend oog van coaches uit het betaald voetbal.

Het toernooi voor ons district vindt op woensdag 13 september plaats bij BVV Barendrecht. Coaches van ADO Den Haag, Excelsior, Sparta, Feyenoord, Jong Oranje en FC Dordrecht zullen die woensdag aanwezig zijn om de deelnemende G-teams te begeleiden. Bovendien worden de wedstrijden deels gefloten door scheidsrechters uit het betaald voetbal. Naast sportpark De Bongerd vinden de toernooien plaats bij OJC Rosmalen, SV de Meteoor, Rohda Raalte, SV Heythuysen en Oranje Nassau Roden. Bij iedere club is een afvaardiging van de technische staf van een aantal betaald voetbalorganisaties aanwezig.

‘Barendrechttoernooi’
Coaches on Tour startte in 1993 als G-voetbaltoernooi in Barendrecht naar een idee van Jan Reker, toenmalig directeur van de CBV. De gedachtegang om coaches uit het betaald voetbal bij elkaar te halen op het sportcomplex van BVV Barendrecht en voor één middag een team van G-voetballers te laten trainen, sloeg aan. In de jaren daarna groeide het ‘Barendrechttoernooi’ uit tot een begrip in het Nederlands voetbal.

In de coronaperiode ontstond een andere opzet, waarbij er werd gekozen voor een individueel bezoek van de trainers uit het betaald voetbal aan een amateurclub in de eigen regio met een G-team. Daardoor kon een veel grotere groep  G-voetballers deelnemen aan een training onder leiding van een coach uit het betaald voetbal. Tegelijkertijd zat de oorspronkelijke kracht van het ‘Barendrecht-toernooi’ ook altijd in de ontmoeting die er plaats kon vinden. Voor de jubileumeditie van 2023 wordt er daarom gekozen voor een mix van ‘Barendrecht’ en Coaches on Tour: door de spreiding van de events over zes locaties kunnen veel G-voetballers in de eigen regio deelnemen aan het toernooi en coaches kunnen ook elkaar op kleine schaal ontmoeten.

Het evenement is een initiatief van het CBV, de vakorganisatie en belangenbehartiger voor alle technische functies binnen het betaald voetbal in Nederlands voetbal. Het initiatief komt tot stand in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, de BSBV (Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal) en de KNVB. BVV Barendrecht is uiteraard trots dat het wederom een bijdrage mag leveren aan de totstandkoming van het evenement.