GERT VAN DER WAL BESTUURSLID VOETBALTECHNISCHE ZAKEN

Gert van der Wal

Het bestuur van BVV Barendrecht heeft Gert van der Wal aangesteld als bestuurslid voetbaltechnische zaken. De voormalig speler van het eerste elftal is daarmee de opvolger van Maarten Polderman, die enkele maanden geleden zijn vertrek aankondigde. De aanstelling van Gert als bestuurslid moet op de algemene ledenvergadering van vrijdag 30 november officieel bekrachtigd worden.

Gert van der Wal is getrouwd en heeft met Jeroen en Dennis twee voetballende zoons op de club. Als geboren Barendrechter werd hij op 7-jarige leeftijd lid van de BVV op sportpark Ziedewij, om vervolgens alle jeugdselectieteams te doorlopen. Als 18-jarige jeugdspeler debuteerde hij in het eerste elftal, waar hij tien jaar speelde. Daarna maakte Gert een bewuste keuze om op vrijdagavond op het hoogste landelijke niveau te gaan zaalvoetballen, waardoor voetballen op zaterdag bij de BVV geen optie meer was. Hij speelde nog wel op het veld bij zondagclubs EBOH en SVW, voordat hij terugkeerde naar de BVV om aan te sluiten in de breedtesport bij veteranenteams en later op de woensdagavond in de Renes 35+ competitie. Gert begon 15 jaar geleden ook als trainer/coach binnen de BVV bij de Bongerdjes en Champions League. De afgelopen jaren begeleidde hij als trainer/coach verschillende selectie- en breedtesportteams in alle leeftijdscategorieën binnen de jeugdopleiding. Buiten het voetbal om is hij werkzaam als manager binnen de ICT dienstverlening.

Technische Commissie
Gelijktijdig met de komst van Gert als nieuw bestuurslid Voetbaltechnische Zaken is er ook een Technische Commissie gevormd. De Technische Commissie zal binnen de BVV onder andere gaan fungeren als klankbord op voetbaltechnisch gebied, toezicht houden op het uit te voeren technische beleid en de communicatie en verbinding tussen de verschillende afdelingen coördineren en bewaken, zoals bijvoorbeeld een goede overgang vanuit de jeugdopleiding naar de senioren.

Naast Gert van der Wal namens het hoofdbestuur, zullen Rob van den Eijnden (namens de Stichting Amateurvoetbal Barendrecht), Gerard Meijer en het Hoofd Jeugdopleiding zitting nemen in de technische commissie. Die laatste positie is momenteel vacant, maar wordt waargenomen door Leen Vos. Voor de interne en externe scouting zal ook regelmatig afstemming zijn met Dammes van Wilgenburg, die als scout betrokken is bij BVV Barendrecht.