GENOOTSCHAP BVV EN RABOBANK SCHENKEN BVV BARENDRECHT ZONNEPANELEN

BVV Barendrecht profiteert met ingang van juli van de elektriciteitsopwekking van 68 zonnepanelen. Op het dak van de tribune langs het hoofdveld zijn de zonnepanelen afgelopen maand geplaatst en aangesloten. De investering kon BVV Barendrecht budgetneutraal doen, dankzij een aanzienlijke bijdrage van het Genootschap BVV en een fraaie donatie uit het coöperatiefonds van de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden.

Door de fors verhoogde energietarieven waar BVV Barendrecht sinds begin van het jaar mee te maken heeft stonden zonnepanelen hoog op de wensenlijst van de club. Met de zonnepanelen verwacht BVV Barendrecht vanaf het nieuwe seizoen enkele duizenden euro’s aan elektriciteitsverbruik te kunnen besparen. Uiteindelijk realiseerde de voetbalclub de plaatsing van de zonnepanelen bovendien kostenneutraal dankzij de ondersteuning van het Genootschap BVV en de Rabobank.

Voor de aanschaf van de zonnepanelen deed BVV Barendrecht allereerst een beroep op het Genootschap BVV. Dit netwerk van bijna 40 ondernemers kent zijn oorsprong in de club en gebruikt het netwerk om onderlinge activiteiten te organiseren en zakelijke uitdagingen met elkaar te delen. Daarnaast stelt het Genootschap kennis ter beschikking aan de BVV en financieert het op aanvraag projecten. “Het verzoek van de BVV voor de aanschaf van zonnepanelen past uitstekend in onze doelstellingen”, zegt voorzitter Ronald Janssen van het Genootschap BVV. “Als ondernemers proberen we ook te investeren in de lange termijn en met deze behoefte helpen we de club ook voor een lange termijn. Dat komt uitstekend met elkaar overeen.” De plaatsing van de zonnepanelen bij de BVV werd gedaan door Bakker Bouw Solar Solutions, dat ook is aangesloten bij het Genootschap BVV.

Voor het restant van de investering deed BVV Barendrecht een aanvraag bij het coöperatiefonds van de Rabobank. De lokaal sterk gewortelde Rabobank staat midden in de samenleving en draagt vanuit het coöperatiefonds bij aan het stimuleren van de vitaliteit van lokale gemeenschappen en de ondersteuning van maatschappelijke initiatieven. De ledenraadsleden van het coöperatiefonds IJsselmonde-Drechtsteden besloten de aanvraag van BVV Barendrecht voor een mede-investering in zonnepanelen te ondersteunen met een fraaie donatie.

Na de donaties van het Genootschap BVV en de Rabobank resteert er nog een investering van een paar duizend euro, die BVV Barendrecht via een landelijke subsidieregeling voor duurzame investeringen kan bekostigen. Daarmee is de verwachting dat de investering kostenneutraal kan worden gerealiseerd. Bovendien profiteert BVV Barendrecht de komende 20 jaar van de opbrengsten van de panelen. Ook als de nieuwbouwwensen van de club de komende jaren gerealiseerd worden, blijven de zonnepanelen behouden: de tribune waarop de panelen geplaatst zijn blijft in de nieuwbouwplannen intact.

Het dak van de tribune met de 68 zonnepanelen, naast het gerenoveerde hoofdveld.