GELIJKSPEL BARENDRECHT IN LAATSTE OEFENDUEL

Het eerste elftal van BVV Barendrecht heeft dinsdagavond het laatste oefenduel voor de officiële seizoensstart gelijk gespeeld. Tegen VV Dongen, dat uitkomt in de Derde Divisie zondag, werd het 2-2.

Barendrecht kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Qjell Krolis (1-0). Na de rust verdubbelde de teruggekeerde aanvaller Robin Driesse de score voor de Bongerdbewoners (2-0). Een kwartier voor tijd maakte Oghuzan Kanzanci de aansluitingstreffer voor de bezoekers (2-1). In blessuretijd zorgde Robin de Man namens Dongen voor de gelijkmaker (2-2).

Barendrecht 1 begon half juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de degradatie uit de Tweede Divisie komen de rood/witten in de komende voetbaljaargang uit in de Derde Divisie zaterdag. De eerste drie oefenduels tegen ASWH (0-1), Jong FC Groningen (1-3) en het Westlands Elftal (1-4) gingen verloren. Daarna volgde een zege op dorpsgenoot Smitshoek (2-1) en een gelijkspel tegen VC Vlissingen (1-1).

Na het laatste oefenduel staat zaterdag 17 augustus de eerste officiële wedstrijd op het programma. In de eerste (voor)ronde van de betaalde KNVB-beker spelen de rood/witten in eigen huis tegen zondag-eersteklasser Wittenhorst (14.30 uur). Een week later begint de competitie in de Derde Divisie: dan gaat Barendrecht op bezoek bij promovendus Sparta Nijkerk, aftrap 15.00 uur.