FOUTEN WORDEN BARENDRECHT FATAAL

Barendrecht is zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op het eigen sportpark De Bongerd was Excelsior’31 uit Rijssen met 3-1 te sterk. De rood-witten deden een helft lang goed mee, maar door persoonlijke fouten na de rust liep het toch verkeerd af. Max van Dijk kreeg een rode kaart, waardoor de thuisploeg een half uur lang met een man minder speelde.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga kon zaterdag weer een beroep doen op doelman Jeffrey Verkerk en verdediger Kevin Cornet. Stanley Husen, Bart Deprez en Romano van der Stoep ontbraken wegens blessures. Hierdoor kwamen er basisplaatsen voor Anass Masrhalmi en Peter de Lange.

Al drie minuten kreeg Barendrecht een enorme kans. Niels Vorthoren kwam alleen voor doelman Anthoy van Zaltbommel, maar wist de Overijsselse keeper niet te passeren. Een inzet van Peter van Lange ging voorlangs. Joey Jongman mikte over het doel. Bij een scrimmage voor het doel van Excelsior’31 lukte het Barendrecht niet het gaatje te vinden.

Aan de overkant kwamen de bezoekers er soms gevaarlijk uit. Kayo Renwarin voorkwam gevaar met een attente ingreep. De slotfase van deel een was voor Excelsior’31, maar schoten van Derian Reinders en Hakin Ezafzafi zeilden over het doel van Verkerk.

Na de onderbreking hetzelfde beeld. Jasper Veltkamp schoot in kansrijke positie over. Barendrecht had pech dat een treffer wegens buitenspel werd afgekeurd. Waar iedereen voor vreesde, gebeurde dan toch. Excelsior’31 kwam op voorsprong door een doelpunt van Givan Werkhoven die uit een hoekschop van dichtbij raak mikte, 0-1.

Tien minuten later ging Max van Dijk in de fout. Hij verkeek zich op een hoge bal en haalde Werkhoven neer in het strafschopgebied. Strafschop, rode kaart en 0-2, omdat Ezafzafi de elfmetertrap met een ‘Panenka’ verzilverde.

Elzinga haalde Renwarin en Masrhalmi naar de kant voor verdediger Stef Swank en aanvaller Qrushinco Rosina. Het stormloopje op het doel van Excelsior’31 had warempel nog succes ook. Niels Vorthoren kopte via de paal de 1-2 binnen en Barendrecht geloofde even dat er meer in zat. Een fase waarin Tim Eekman, Joey Jongman en invaller Ugur Altintas kansen kregen, maar steeds net het laatste zetje niet konden geven.

Toen vlak voor tijd Kevin Cornet zich verslikte in invaller Simon Seppenwoolde, werd het nog 1-3 en was het duel gespeeld. Een terechte nederlaag tegen de sterke ploeg.

Joey Jongman breekt door op rechts. Zijn voorzet wordt door de Excelsior ’31 defensie weggewerkt.
Na 3 minuten krijgt Niels Vorthoren, alleen voor keeper Anthoy van Zaltbommel, een kans op 1-0
Danny Monster opzoek naar een opening naar rechts.
Marouane Bakour wordt het aannemen van de bal met de borst onmogelijk gemaakt.
Kevin Cornet zet druk op Jasper Veltkamp
Marouane Bakour schiet met een spectaculaire omhaal ruim over
Het doelpunt van Niels Vorthoren wordt afgekeurd (buitenspel). Later scoort hij de aansluitende treffer, 2-1.
Peter de Lange wordt op de rand van de zestien teruggefloten.
Hakim Ezafzafi verschalkt Jeffrey Verkerk met een ‘Panenka’ vanaf elfmeter, nadat Max van Dijk met rood van het veld is gestuurd.
Trainer Richard Elzinga instrueert Ugur Altintas voor een invalbeurt.
Invaller en debuterende Stef Swank wint een kopduel van Givan Werkhovenan
Ugur Altintas probeert met afstandsschoten een gelijkspel te forceren.

Barendrecht-Excelsior’31 1-3 (0-0)
52. 0-1 Werkhoven, 63. 0-1 Ezafzafi (strafschop), 74. 1-2 Vorthoren, 90. 1-3 Seppenwoolde.
Scheidsrechter De Cock, rode kaart: Van Dijk (Barendrecht), gele kaart: Eekman (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Renwarin (63. Swank), Van Dijk, Cornet; Jongman, Monster, Masrhalmi (63. Rosina); Bakour (79. Altintas), De Lange en Vorthoren.
Opstelling Excelsior’31: Van Zaltbommel; Zwiers, Davina, Ten Have, Schmidt; Leemhuis, Penterman, Reinders; Veltkamp (65. Seppenwoolde), Werkhoven (80. Schets) en Ezafzafi (65. Thomas).

Onderin
Barendrecht staat met 1 punt uit 2 duels onderin in de Derde Divisie. Alleen FC Lisse is nog puntloos. Koploper is Excelsior’31 met als enige de volle buit met 6 punten.

Sparta Nijkerk
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij Sparta Nijkerk. De Veluweploeg heeft 4 punten, afgelopen zaterdag speelden de oranje-zwarten bij DOVO met 0-0 gelijk. In Nijkerk wordt zaterdag om 15.00 uur afgetrapt.

Scheveningen
In de ‘grote’ KNVB Beker komt Barendrecht uit tegen Tweede Divisieploeg Scheveningen. Dat heeft de loting uitgewezen. Het voorronde-duel staat gepland voor eind september op De Bongerd.

Samenvatting (met dank aan Excelsior ’31 TV)