EXCELSIOR-BARENDRECHT VROUWEN BEGINNEN MET ZEGE

De voetbaldames van Excelsior-Barendrecht zijn de eredivisie vrijdagavond goed begonnen. Het damesteam van ADO Den Haag werd in het Van Donge & De Roo Stadion met 2-0 verslagen. Het combinatieteam verloor vorig seizoen vrijwel al hun wedstrijden, maar begint nu dus goed aan het nieuwe seizoen.

Excelsior-Barendrecht kwam in de 37e minuut, nadat het al een aantal kansen kreeg, op voorsprong via Jolina Amani. Zij rondde haar eigen actie af met een goed schot.  Vlak voor rust was ADO vervolgens heel dichtbij de gelijkmaker. Maar doelman Pothof wist de inzet van de Hagenezen te stoppen. Daardoor werd er met 1-0 gerust.

De ploeg van nieuwe trainer Richard Mank kon tien minuten na rust zelfs de voorsprong verdubbelen. Nidia Bos kopte uit een hoekschop binnen: 2-0. Die voorsprong gaf de ploeg niet meer uit handen en daardoor blijven de drie punten in Rotterdam.

RTV Rijnmond hield na afloop van de wedstrijd interviews met de nieuwe hoofdtrainer Richard Mank en aanvoerdster Frederique Nieuwland.