EXCELSIOR ’31 TE STERK VOOR BARENDRECHT

Barendrecht heeft een teleurstellende rentree beleefd op sportpark De Bongerd. In het eerste officiële thuisduel in competitieverband in 350 dagen gingen de rood/witten met 3-1 onderuit tegen Excelsior ’31.

Voor het eigen publiek begon Barendrecht wel sterk en kreeg het in het eerste halfuur kansen op de openingstreffer. Gaandeweg de eerste helft kwam de wedstrijd meer in balans en deed ook tegenstander Excelsior ’31 van zich spreken. Na een 0-0 ruststand sloeg de ploeg uit Rijssen na de onderbreking toe; uit een sterke corner schoot Werkhoven de 0-1 tegen de touwen.

Barendrecht had in die fase weinig te vertellen tegen het sterke Excelsior en tien minuten later moest Max van Dijk aan de noodrem trekken nadat een tegenstander uit zijn rug was gelopen. Het kostte de Barendrecht-aanvoerder de rode kaart en leverde Excelsior ’31 een strafschop op, die door Ezafzazi fraai binnen werd geschoten (0-2). Het duel leek daarmee gespeeld, maar plots kwam Barendrecht na een goede aanval op 1-2 toen Niels Vorthoren via de paal binnen kopte. Excelsior ’31 wankelde even toen Barendrecht opportunistischer gingen spelen, maar bleef overeind. In de slotminuut profiteerde Seppenwoolde van een te trage terugspeelbal van linksback Kevin Cornet, waardoor de 1-3 eindstand op het bord kwam.