EERSTE OEFENZEGE VOOR BARENDRECHT

Barendrecht heeft zaterdag zijn eerste oefenzege van het seizoen geboekt. In de ‘burenruzie’ met Smitshoek waren de rood/witten met 3-1 te sterk.

Bij zaterdaghoofdklasser Smitshoek nam Barendrecht tien minuten voor rust een voorsprong. Rowendly Martijn was, net als afgelopen dinsdag tegen Fortuna Sittard, trefzeker (1-0). Vlak na de thee kwam thuisploeg Smitshoek op gelijke hoogte, toen Jurien Reineta een vrije trap achter keeper Kumic schoot. Rond het uur kwam Barendrecht weer op voorsprong via een strafschop: Delano a Cohen benutte de buitenkans en zette de rood/witten op 2-1. Een kwartier voor tijd besliste Daniël Esajas het duel, door na een goede actie de 3-1 binnen te schieten.

Rowendly Martijn scoort 0-1

Daniel Esajas scoort 1-3

De zege betekende de eerste overwinning van Barendrecht in de voorbereiding. De eerdere oefenduels tegen USV Hercules (1-1) en Fortuna Sittard (2-2) eindigden in een gelijkspel. Dinsdag speelt Barendrecht opnieuw: dan is VV Brielle op sportpark Geuzenpark de tegenstander.

De verdere voorbereiding van BVV Barendrecht luidt als volgt:

Dinsdag 7 augustus: Brielle – Barendrecht (20.00 uur)
Zaterdag 11 augustus: Barendrecht – Zwaluwen (14.30 uur)
Dinsdag 14 augustus: Capelle – Barendrecht (20.00 uur)
Dinsdag 21 augustus: Jodan Boys – Barendrecht (20.15 uur)
Dinsdag 28 augustus: Barendrecht – Unitas (n.n.b.)
Dinsdag 4 september: Barendrecht – SHO (20.00 uur)

Op zaterdag 18 augustus speelt Barendrecht in de laatste voorronde van het KNVB-bekertoernooi tegen DFS in Opheusden. De competitie gaat een week later van start, op zaterdag 25 augustus, met een uitwedstrijd bij Spakenburg.