EEN (CORONA) BERICHTJE VAN DE VOORZITTER

Martin Seltenrijch

Beste leden, Businessclubleden, sponsors, leden van het Genootschap van de BVV,

Langs deze weg wil ik graag weer eens wat van mij laten horen in deze vervelende tijd waarin het Coronavirus ons leven letterlijk en figuurlijk zuur maakt. Gelukkig hebben wij onder onze leden nog niet veel besmette mensen gehad en, voor zover mij bekend, zijn er gelukkig geen BVV’ers overleden. Uiteraard gaat ons medeleven uit naar die leden die ergens in hun nabijheid (familie, vrienden, collega’s) iemand verloren hebben.

Ja, beste mensen, het is en blijft een rare tijd waar wij mee geconfronteerd worden. Al maanden geen kantine open, geen kleedkamers, geen wedstrijden, geen kaartmiddagen, etc., etc. Gelukkig zien we zo langzamerhand aan de horizon steeds meer blauwe lucht en het zonnetje gaan schijnen en mogen we beetje bij beetje steeds ietsjes meer terug richting een, voor zover je hiervan kunt spreken, een normaal leven. Wat ik in ieder geval nog wel even kwijt wil is dat wij als bestuur heel veel respect hebben en trots zijn op de discipline die een ieder tot nu toe betracht heeft. Ik vind dit een heel groot compliment waard.

We gaan weer vooruit kijken en wat dat betreft zijn we samen met een grote groep mensen al weer wat plannetjes aan het smeden voor de komende weken en maanden om toch nog wat leuke dingen te gaan doen, vooral met onze jeugd. Hierover wordt een ieder binnenkort via de BVV-website en de vele opgezette groepsappjes en wellicht nog andere social media geïnformeerd. Laten we hopen dat dan ook de kantine en de buitenbar weer open mogen en we misschien deze zomer nog een klein beetje het financiële verlies van de afgelopen maanden kunnen beperken. Wat hier in ieder geval een beetje aan bijgedragen heeft, waren de hartverwarmende initiatieven van een aantal groepen binnen de club die alvast consumptiebonnen hebben gekocht en uiteraard niet te vergeten de georganiseerde voetbalquiz. Uiteraard maken deze geweldige gebaren niet alles goed, maar verzacht het wel de pijn een beetje en laat het tegelijkertijd zien wat een geweldige vereniging wij zijn waar diverse mensen dan toch maar weer opstaan om leuke dingen te organiseren.

Inmiddels wordt er ook achter de schermen al weer druk gewerkt aan de invulling van het komende voetbalseizoen. Laten we hopen dat we misschien ergens in augustus toch nog mogen starten met wat oefenwedstrijden en dat we straks in september weer met publiek langs het veld de wedstrijden af mogen gaan werken. Want laten we nou eerlijk zijn, voetbal zonder publiek, is toch verschrikkelijk? Het is toch vreselijk dat je niet naar je zoon of dochter of als opa en oma naar je kleinkind mag gaan kijken die aan het sporten is, of naar wedstrijden van ons eerste elftal? Wat mij betreft een absoluut horrorscenario waar ik slapeloze nachten van krijg. Maar, we houden de moed erin en blijven positief denken en dan moet het uiteindelijk goedkomen.

Tot slot wens ik iedereen een goede gezondheid toe en diegenen die binnenkort op vakantie gaan in binnen- of buitenland een hele mooie tijd. Ik wil afsluiten met een aantal woorden die ik de afgelopen maanden veel gelezen heb en die ik ook nog maar eens welgemeend uit wil spreken.

Kijk uit, let op elkaar en help elkaar waar nodig en mogelijk. Samen staan we sterk en zullen we ook deze strijd weer gaan winnen.

Martin Seltenrijch
Voorzitter BVV Barendrecht