DOEK VALT VOOR BARENDRECHT NA NEDERLAAG IN VEENENDAAL

Barendrecht is vanavond gedegradeerd naar de Derde Divisie. De rood/witten verloren zaterdag bij GVVV en zagen de enige overgebleven concurrent VVSB zaterdagavond winnen van Jong Almere City. Daardoor kan Barendrecht de laatste plaats niet meer ontlopen.

In Veenendaal probeerde Barendrecht nog wel een eerste stap te zetten om een wonder te verrichten. GVVV was de betere ploeg, maar wist de defensie van de rood/witten maar moeilijk te doorbreken. Pas rond het uur zorgde Soufiane Laghmouchi voor de openingstreffer voor de thuisploeg (1-0). Ook daarna bleef GVVV de bovenliggende ploeg, maar in de slotminuut kwam Barendrecht toch langszij; Qjell Krolis kopte de bal tegen de touwen (1-1). Barendrecht leek zodoende een punt mee te gaan nemen uit Veenendaal, maar ging nog geen minuut na de gelijkmaker toch nog onderuit; Sherwin Grot tikte de bal over Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg en zorgde daarmee alsnog voor drie punten voor GVVV (2-1).

Door de nederlaag zijn de andere ploegen in de Tweede Divisie op twee speelronden van het einde van het seizoen niet meer in te halen. Barendrecht moet daardoor volgend seizoen vanuit de Derde Divisie proberen om weer terug te komen op het hoogste amateurniveau, waar het sinds 2007 actief was.

Het wedstrijdverslag vindt u hier.