DERDE DIVISIE: VOOR BARENDRECHT NOG WEINIG AAN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht beleeft voorlopig weinig plezier aan het verblijf in de Derde Divisie, de afdeling waar de rood-witten terecht kwamen na de degradatie uit de Tweede Divisie. Zaterdag volgde thuis op De Bongerd tegen Hoek met 0-4 alweer de vijfde nederlaag in acht wedstrijden. Op eigen veld werd alleen van Ter Leede gewonnen. De andere zeges waren uit bij ODIN’ 59 en Ajax. De rood-witten zijn inmiddels afgezakt naar de tweede rijtje.

Zaterdag tegen Hoek ging het al heel snel fout. Het duel was na een kwartier beslist toen het 0-3 stond. Barendrecht-trainer Jack van den Berg moest opnieuw Donovan Levestone onder de lat posteren, omdat de keepers 1 en 2 Nick van der Ploeg en Lee-Quincy Cheuk-a-Lam nog altijd afwezig zijn. Verder ontbrak Luivenno Statia, hij werd op linksachter vervangen door Emilio Samsey.

Barendrecht begon nog wel aardig aan het duel, zonder tot echte kansen te komen. Maar het allereerste schot van Hoek op het doel van de rood-witten zeilde er na negen minuten direct in, 0-1. Jonathan Constansia passeerde Levestone. En daarna werd het prijsschieten. Karim Bannani prikte drie minuten later de 0-2 binnen. En nog eens drie minuten verder zorgde Ruben de Jager al voor 0-3. De Barendrecht-defensie met de onzekere Levestone op doel stond erbij en keek ernaar.

Er waren toen nog 74 minuten te gaan, maar de wedstrijd was gespeeld. De thuisclub kreeg geen grip op het rappe spel van de Zeeuwen. Bij Barendrecht moest Max van Dijk geblesseerd naar de kant, Joost Mangert was zijn vervanger.

Na de rust probeerde Barendrecht het nog wel, maar Peter de Lange poeierde tegen de paal. Na ruim een uur werd het ook nog 0-4 door een rake kopbal van Rik Impens. Barendrecht mocht van geluk spreken dat het niet erger werd. Levestone haalde er zelfs nog een paar uit.

Van den Berg stuurde Ramy Salem nog het veld in, maar duidelijk is dat de rappe aanvaller na 1,5 jaar afwezigheid nog ritme mist. De laatste wissel was Jeroen van der Wal, maar ook hij kon geen potten meer breken. Barendrecht leed een kansloze nederlaag tegen een veel sterker Hoek.

Peter de Lange zet in de beginfase voor.
Qjell Krolis wint op snelheid een duel op de rand van de zestien.
Donovan Levestone wordt binnen 12 minuten voor de tweede keer gepasseerd door een zeer effectief Hoek. Twee kansen, twee doelpunten, 0-2
Emilio Samsey wordt direct onder druk gezet door Ruben de Jager.
De solo van Bram de Bruin wordt met een lichte overtreding onderbroken door Roycel James.
Ook routinier Niels Vorthoren lukt het niet om het spel van een goed spelend en gedreven Hoek te ontregelen
Aangeslagen moet aanvoerder Max van Dijk geblesseerd het veld verlaten bij een 0-3 achterstand.
Ramy Salem komt na 65 minuten in het veld om ritme op te doen en speelminuten te maken na anderhalf jaar blessureleed.
Marouane Bakour in de slotfase in duel met Karim Bannani, de maker van het tweede Hoek doelpunt.

Barendrecht-Hoek 0-4 (0-3)
9. 0-1 Constansia, 12. 0-2 Bannani, 15. 0-3 De Jager, 63. 0-4 Impens.
Scheidsrechter Henshuijs, gele kaarten: De Bruin, De Lange en Mangert (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Levestone; Eekman, Husen, Van Dijk (26. Mangert), Samsey; Vorthoren, Dorst, De Bruin (81. Van der Wal); Krolis, De Lange (65. Salem) en Bakour.
Opstelling Hoek: De Jonge; Wilson, Embrechts, James, Bannani; Vandepitte, Impens, Smulder; Franse (76. Nelis), De Jager (81. Abdendi) en Constansia (59. Manengela).

Tweede rijtje
Barendrecht heeft nu 9 punten uit 8 wedstrijden en daarmee zijn de rood-witten afgezakt naar het tweede rijtje van de Derde Divisie. Bovenaan staat Sparta Nijkerk 18 uit 7, gevolgd door DVS’33 en ODIN’59 met allebei 16 punten.

Goes
Komende zaterdag speelt Barendrecht niet voor de competitie. Wel de week erna, op zaterdag 26 oktober thuis tegen Goes, dat op de voorlaatste plaats staat. Op De Bongerd dan wordt om 14.30 uur afgetrapt.