CURSUS PEDAGOGISCH HANDELEN VOOR JEUGDTRAINERS BVV

Om de kwaliteit van de jeugdopleiding verder te verbeteren en ter ondersteuning van zijn vrijwilligers, wordt vanaf komende woensdag een cursus pedagogisch handelen georganiseerd bij BVV Barendrecht. De door 4 Skills Soccer Academy gegeven cursus is bedoeld voor alle jeugdtrainers van de voetbalvereniging. De cursus behoort tot het Nationaal Sportakkoord en is door de KNVB geaccrediteerd met 5 licentiepunten.

Opleidingen in de Nederlandse sportwereld richten zich doorgaans op de technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Wat vaak wordt vergeten, is wat van de trainers/leiders gevraagd wordt op pedagogisch gebied. Dat is een groot gemis, want juist daar vragen trainers vaak hulp bij. Wanneer er geen veilig leerklimaat is, of er geen controle is over het team, is er immers minder ruimte voor een goede inhoudelijke training.

Om het pedagogisch handelen van de trainer te belichten heeft 4 Skills Soccer Academy deze cursus ontwikkeld. Het is een goed middel om het technisch kader van een voetbalclub te ondersteunen, waardoor meer plezier en zelfvertrouwen ontstaat en trainers en vrijwilligers dus ook langer betrokken blijven binnen de vereniging. De cursus komt daarmee dus niet alleen ten goede aan de jeugdvoetballers van BVV Barendrecht, maar ook aan het verenigingsklimaat. Woensdagavond is de eerste cursusavond op sportpark De Bongerd.