BVV-VRIJWILLIGER PIET VAN DER LINDEN KRIJGT GEMEENTELIJKE WAARDERINGSSPELD

BVV-vrijwilliger en Lid van Verdienste Piet van der Linden is afgelopen zaterdag onderscheiden met de Gemeentelijke Waarderingsspeld. Uit handen van scheidend burgemeester Govert Veldhuijzen ontving Piet de Barendrechtse onderscheiding, tijdens het jubileum van de lokale politieke partij Echt voor Barendrecht.

De Barendrechter in hart en nieren zette zich de afgelopen decennia op verschillende manieren in voor de Barendrechtse gemeenschap. Piet is al vanaf de start in 2013 vrijwilliger bij Echt voor Barendrecht en sinds 2014 actief voor de vereniging in de rol van penningmeester/vicevoorzitter. Ook is hij sinds februari 2019 bij de Stichting Vrienden van De Kooi betrokken als vrijwillig bestuurslid. In het verleden was Piet ook vijf jaar vrijwilliger bij de Voedselbank in Barendrecht.

Veel BVV-ers zullen Piet echter vooral kennen als betrokken vrijwilliger en supporter van BVV Barendrecht. In ruim vijf decennia heeft hij zich op talrijke vlakken belangeloos ingezet voor de voetbalclub. 25 Jaar lang maakte hij onderdeel uit van de kascommissie. Namens deze commissie presenteerde hij – na een zorgvuldige voorbereiding – de controle van ‘de cijfers’ tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Hij bracht zijn verslag altijd op karakteristieke wijze, met de nodige humor. Leden noemen hem dan ook een zeer ‘verbale atleet’.

Daarnaast is hij fervent supporter van het eerste elftal. Bij zowel uit- als thuiswedstrijden is hij samen met zijn medesupporters een opvallende verschijning, met hun donkerkleurige cowboyhoed. Deze supportersgroep draagt de geuzennaam ‘Vijfde Colonne’. Al 15 jaar lang verzorgt Piet voor deze vaste supportersschare de coördinatie van de busreizen naar de uitwedstrijd, waarbij ook altijd BVV-supporters welkom zijn die incidenteel een uitwedstrijd willen bezoeken.

Zeker 10 jaar lang verzamelde hij de wekelijkse rapportcijfers voor de prestaties van de individuele spelers van het eerste elftal van BVV Barendrecht. Van de gemiddeldes van de scores van alle mede-rapporteurs maakte hij een ranglijst. Aan het einde van het seizoen resulteerde dit in de Speler van het Jaar verkiezing. Ook verzorgde Piet enkele seizoenen een nieuwbief: Van Dittum En Van Dattum’, kortweg VDEVD. Hiervoor verzamelde hij diverse wedstrijdverslagen en reportages uit het vaderlandse amateurvoetbal en korte verslagen vanuit de seniorenteams van de BVV. Door honderden ontvangers binnen en buiten de club werd er na elk voetbalweekend reikhalzend uitgekeken naar de verzamelde informatie. Altijd kleurrijk gepresenteerd en geïllustreerd.

Toen Piet stopte met de nieuwsbrief pakte hij weer een andere klus op en werd hij redacteur van de jaarlijkse presentatiegids. Hiervoor deed hij veel onderzoek over de club in heden en verleden. Met zijn sierlijke schrijfstijl wist hij velen te boeien die met veel plezier de presentatiegids lazen.

Piet heeft daarmee een geweldige staat van dienst voor BVV Barendrecht, dat hem in 2016 al het predicaat ‘Lid van Verdienste’ opleverde. Sinds zaterdag mag hij daarnaast ook een Gemeentelijke Waarderingsspeld toevoegen als onderscheiding voor zijn inzet voor de Barendrechtse gemeenschap. BVV Barendrecht feliciteert Piet van harte met de onderscheiding!